Детето има сополи. Звучи прозаично. Но, когато малкото бебе се

...
Детето има сополи. Звучи прозаично. Но, когато малкото бебе се
Коментари Харесай

Здраве без химия: капки от лайка срещу хрема и сополи

Детето има сополи. Звучи прозаично. Но, когато дребното бебе се дави в личните си тайни, а кашлицата провокирана от задна хрема раздира тишината в стаята (стига изобщо да успее да заспи), нещата за една майка наподобяват по доста друг метод. За кърмачетата пък в сходно положение храненето става невероятно, просто тъй като до възраст 4-5 години дребните деца дишат само и единствено през носа.

Обикновено в такива случаи педиатрите изписват препарати, които обаче изсушават лигавицата на носа. Някои от тях забавят или дори стопират придвижването на ресничките в епитела и в резюме - стопират естественото изчистване на организма от тези тайни. Краткосрочно - звучи като решение, дълготрайно - съгласно мен, не доста положително такова.

“Важно е да се реагира още в начален етап. Преди вирусната хрема да се е трансформирала в бактериална, със тайни в присъщия кремав до зеленикав цвят. ”
Колкото и да се омаловажава (особено за деца посещаващи ясли и градини), както и да го погледнеш, непрекъснатата секреция от носа не е обикновено положение. Никога не знаеш по кое време бактериалното развиване може да нанесе съществени вреди - отити, бронхити и сродни.

Как се оправям с хремата на малко дете
От бебе до момента вкъщи с хремата на детето се оправям по един и същи метод:

До 5-8 месечно бебе - Капване в носа на физиологичен разтвор (морска вода, втечнява секретите и прочиства доста добре носа) и последвало капване на 1-2 капки (нея давам и по капка вътрешно). Веднага по-късно го слагах да суче. Вакумът, който се получава при сукане прави чудесна работа, пъти по-добра от помпите за нос.

От 8 месечна възраст на детето и до през днешния ден - Прочистване с физиологичен разтвор, в който има 3-4 капки ( това за към 10 мл физиологичен разтвор) и най-много: Капки за нос от цвят на лайка.

Капки от лайка против хрема и сополи

1 с. л. сушен цвят от лайка се залива с 50 мл вряла вода (най-добре питейна, само че не от чешмата).

Съдът се захлупва, с цел да се запари и се оставя течността да изстине изцяло.

Прецеждаме я добре с цедилка, а след това няколко пъти през двойна марля.

Съхраняваме в затворен керамичен съд или уместно стъклено шишенце единствено в границите на деня. С помощта на пипетка капваме в нослето на детето, което е оптимално почистено от тайни.

Преди да правите каквото и да е, се консултирайте с лекуващият доктор. Детето не би трябвало да има алергия към цвят от лайка, която въпреки и рядко, въпреки всичко се среща.

Капките от лайка се трансфораха в нашето оръжие против хремите на детето. По 4-5 пъти дневно (след 2 годишна възраст и повече пъти) пречиствам нослето с физиологичен разтвор и капвам по 2-3 капки от лайка във всяка ноздра на детето. Тези капки най- постоянно съчетавам с, и. В над 90 % заболяванията ни стартират и завършват с това лекуване. Комбинирам и с, разтривки,, от време на време и малко.

Разбира се, тези капки са подобаващи и за възрастни.

Прочетете и за още едно неповторимо деяние на лайката за дребните деца:

Ако смяташ, че тази публикация ще е потребна и забавна за други хора, ще се радваме да я споделиш.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР