Детето, докарано при нас е живо, но е с полиорганна

...
Детето, докарано при нас е живо, но е с полиорганна
Коментари Харесай

Критичино остава състоянието на покосеното от мълния дете

Детето, докарано при нас е живо, само че е с полиорганна увреда и с заплаха за живота. Това съобщи по Българска национална телевизия доктор Ангелова от болница " Медика " в Русе.

В сряда по здрач на стадион в Русе пада гръмотевица по време на мач сред детски тимове. Тя поразява две момчета, закарани в разнообразни лечебни заведения. Едното не съумява да се върне към живот.

Според доктор Ангелова рано е да се дава прогноза.

" Важно е, че детето е живо, има непринудено дишане и сърдечна активност, само че е в извънредно сериозно положение и с заплаха за живота. Имаме картбланш да се обърнем към " Пирогов " за консултация или да бъде превозено там. Другото дете е било без дихателна активност и в клинична гибел ", добави доктор Ангелова.

Трагедията е станала пред очите на родителите, които били на стадиона по време на мача. Не е ясно за какво тренировката не е била прекъсната. Била е първата паднала гръмотевица по време на бурята.

Стадионът, където са играли децата, е даден на концесия. При скорошна инспекция не е открит проблем, общината ще направи своя инспекция.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР