Детективи и командоси от Националното антикорупционно бюро на Украйна, което

...
Детективи и командоси от Националното антикорупционно бюро на Украйна, което
Коментари Харесай

Шок в Киев: Командоси на Порошенко арестуваха сина на Арсен Аваков за корупция

Детективи и командоси от Националното антикорупционно бюро на Украйна, което е директно подчинено на президента Петро Порошенко, нахлуха през днешния ден в жилището на сина на вътрешния министър Арсен Аваков, направиха обиск и го изведоха окован в белезници, предават украински и съветски медии.

В мрежата се появи и видео от задържането на Александър Аваков. Официалната версия е, че той е задържан по делото за " раниците на Аваков ". Това е една спекулация, обвързвана с доставките на специфични раници за Министерство на вътрешните работи на Украйна. Поръчката е била предоставена на предприятия свързани със сина Аваков и по този начин са били нанесени вреди на ведомството за над 14 милиона гривни, осведоми украинската организация УНИАН.

Заедно със сина на Аваков е задържан и някогашният зам.-министър на вътрешните работи на Украйна Сергей Чеботаря. Подчиненото на Аваков ведомство излезе с остра декларация, в който се споделя, че антикорупционната работа прави политическа активност за оказване на напън.

Пред съда, в който се гледаше мярката за неотклонение на Александър Аваков, се бяха събрали няколко десетки мъже в камуфлажни облекла, предвождани от непосредствен помощник на Аваков, само че до принуждение към този момент не се стигна.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР