Дете във вода – невинаги този картинка е радостна и

...
Дете във вода – невинаги този картинка е радостна и
Коментари Харесай

Как да научим децата да не се страхуват от водата

Дете във вода – не всеки път този картинка е радостна и спокойна, тъй като има и доста малчугани, които се опасяват. Как да преодолеете този боязън, а след това да научите малките и да плуват?

Няма да е елементарно да го извършите, изисква се време. Добре е в началото да потопите дружно с детето краката си във водата. Когато дребното се поотпусне, го поощрете. След това го насърчете да влезе по-навътре във водата, без значение дали е басейн или натурален воден басейн.

Уроците по плуване идват по-късно. Важното е първо детето да почуства водата като прелестно за него място. 

Има доста плаващи предмети, които могат да ви оказват помощ първоначално детето да се усеща по-сигурно – пояс за тялото, надуваеми пояси на ръцете, дъска за плуване, надуваема жилетка...

Много хора от възрастните не обичат да си топят лицето във водата и изключително очите. Така е и с децата. Затова е уместно да употребявате очила за плуване или маски. Целта е да накарате детето да му стане прелестно, когато водата мокри лицето му.

Създайте на детето чувството, че във водата може да играе. Така страхът се замества от удоволствието. Използвайте дребни хитрости, да вземем за пример водни револвери - ще насочат силата на детето към играта. Ако децата са по-малки, може да започнете даже във ваната или надуваем басейн с гумени играчки. 

Ако има други деца в близост във водата, подканете и вашето да се причисли към „ купона ”. Този метод работи, децата постоянно се търсят едно друго.  
Когато пристигна време да учите детето да плува и не сте експерт, потърсете подобен.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР