Дете с едро куче, което било без повод и намордник,

...
Дете с едро куче, което било без повод и намордник,
Коментари Харесай

Дете разхожда огромно куче без повод, то се спусна на домашни любимци

Дете с едро куче, което било без мотив и намордник, тормози столичанин, който разхождал своя домакински любим. Тийнейджърът, който бил на забележима възраст от към 13 години, водил две кучета. А едно от тях Иван Димитров дефинира като кане корсо.

Мъжът твърди, че момчето не успявало да се оправи с контрола на питомеца си, като огромното животно се спуснало против други четириноги, които били на разходка в кварталната градинка. Случката се разиграла в столичния " Люлин ".

" Там има детска площадка и полянка, само че на първо място кучето беше пуснато, без мотив и намордник. Детето се затрудняваше да го управлява, кучето се спусна против нашите кучета със съседа, с който се разхождаме всяка заран по това време зад блока ", написа Димитрав в собствен сигнал, публикуван в обществената мрежа Фейсбук.

Той е алармирал за случая и до общинските органи, само че отбелязва, че реакция не последвала.

" Писах към този момент на Общината един път, когато преди месец раздраха едно кученце наоколо, само че няма никаква реакция ", отбелязва Димитров. Мъжът счита, че родителите на детето би трябвало да вземат ограничения, с цел да се избегне случай.

" Какъв родител би трябвало да си, с цел да оставиш дете на такава възраст да изведе таково голямо куче, като си наясно, че то няма да може да го управлява, и кучето може да направи единствено и само пакости? ", чуди се мъжът.

Местни поданици одобряват съществено сигнала на мъжа, като декларират, че с домашните кучета в квартала има и други проблеми. Едни показват контрола над любимците, опражняван от стопаните им. Други показват, че някои жители не почистват след кучетата си.

Столичани показват, че намордници не се употребяват за породи, които би трябвало да са с сходно приспособление.

Вижте някои от мненията на столичани:

" Това с кучетата е дълга тематика - и за намордниците, и за почистването на л***та след тях ", отбелязва Огнян О.

" Обикновено сме безхаберни и като стане случай - " Защо ли? ", ами тъй като спим! ", счита Гергана Т.

" Ако го видите отново, просто вземете номера на родителите от детето и говорете с тях.... Това е възмутително. Вече умерено и по пътя не може да върви човек ", написа Елеонора М.

" Снимайте кучето и в полицията. Има закон за намордниците. Лошото е, че гражданска позиция няма ", разяснява Леди Д.

Вижте и цялата обява, споделена от Иван Димитров:

" Днес сутринта, тъкмо зад блок 802 и до 73-о ОДЗ " Маргарита ", към 6:30, дете, на не повече от 13 години, разхождаше голямо куче, в случай че не греша - порода кане корсо, дружно с едно друго малко бяло куче.

Там има детска площадка и полянка, само че на първо място кучето беше пуснато, без мотив и намордник. Детето се затрудняваше да го управлява, кучето се спусна против нашите кучета със съседа, с който си разхождаме всяка заран по това време зад блока, като вършим една обиколка към блока, в който живеем.

Писах към този момент на Общината един път, когато преди месец раздраха едно кученце наоколо, само че няма никаква реакция.

Ясно, че не им пука за тези, които им заплащат заплатите с налозите си, обаче, какъв родител би трябвало да си, с цел да оставиш дете на такава възраст да изведе таково голямо куче, като си наясно, че то няма да може да го управлява и кучето може да направи единствено и само пакости?

Понякога става дума за безотговорни родители, не за нещо друго, а тези случаи зачестяват и ще Ви помоля да обърнете внимание.

Предварително благодаря! "

 Снимката е илюстративна
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР