Дете от Пловдив подлуди диспечерите на спешния телефон 112. В

...
Дете от Пловдив подлуди диспечерите на спешния телефон 112. В
Коментари Харесай

Пловдивчанче подлуди тел. 112, навъртя 190 обаждания за месе...

Дете от Пловдив подлуди диспечерите на незабавния телефон 112. В рамките на по-малко от месец хлапето е осъществило общо 190 позвънявания, като за задачата е употребило телефона на майка си, научи " Марица ".

Първото позвъняване било на 3 юли предходната година, като до 27-и същия месец те стигнали внушителната численост. В множеството случаи, когато диспечерът вдигал, насреща малчуганът или е мълчал, или е издавал странни звуци. От централата на тел. 112 подали сигнал в полицията с искане притежателят на телефона да бъде открит и глобен.

Със случая се заел контрольор от Шесто районно. Той посетил адреса и разговарял с майката. Като родител на детето, униформеният съставил на нея акт за нарушаване в размер на 200 лева Жената го подписала без възражения, като й било отправено и полицейско предизвестие да не преотстъпва мобилния си телефон на сина си.

След това обаче пловдивчанката обжалвала акта в законовия период. Преди дни магистратите от Районния съд в града под тепетата решили да анулират глобата, определяйки случая като „ незначителен “ и без последствия.

Майката обяснила, че детето страда от умерена умствена назадничавост, доста нарушаване на държанието и тежко нарушаване на говорните функционалности с импулсивни прояви, което изяснява и несвързаното говорене и мълчанието по време на позвъняванията.

„ Майката е позволила синът й да извърши нарушаване, за което тя признава виновността си, само че съдът намира, че наказващият орган е бил задължен да приложи вярно закона, като отграничи маловажния случай, който съставлява нарушаването, от нарушаванията, обхванати от член 6 Закон за административните нарушения и наказания “, се споделя в претекстовете на съда.

В случая с въпросните позвънявания не са били ангажирани служби от пожарната и Бърза помощ. Така Районният съд в Пловдив анулира глобата за майката.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР