Дестилираната алкохолна напитка от уиски се прави от ферментирала зърнена

...
Дестилираната алкохолна напитка от уиски се прави от ферментирала зърнена
Коментари Харесай

Пийте един валидол и вижте колко струва най-скъпото уиски

Дестилираната алкохолна напитка от уиски се прави от ферментирала зърнена каша. В процеса нормално се употребяват зърна като ечемик, царевица, ръж и пшеница. Интересно е да се знае, че през 18 век в Америка уискито е желана валута измежду жителите на Пенсилвания.

По-интересното е, че множеството от скъпите бутилки уиски са на високи цени освен заради тяхната възраст, качество или усет, само че и заради бъчвите, които ги съдържат.

Най-скъпото уиски в света към момента е 

Islay на Isabella, което се продава на цена от 6 200 000 $ или към 11 млн. лв..



Ако го обърнем в жилища у нас, то това уиски струва колкото приблизително 37 жилището в София.

Високата цена на уискито се дължи на декантера, който го съдържа. Той включва 8500 диаманта, 300 рубини и изтънчено бяло злато.

Говорейки за уискито, то е едно от най-хубавите до момента и е въплъщение на първокласното шотландско уиски.

Второто най-скъпо уиски е The Emerald Isle Collection на цена от 2 милиона щатски $. 

Продадена през февруари 2021 година, сбирката Emerlad Isle беше продадена в кутия, съдържаща седем елементи, в това число 30-годишно уиски, поръчково келтско яйце Fabergé, ръчно направено от изумруд и 18-каратово злато, часовник Faberge 22k злато и Cohiba Siglo VI Пура Grand Reserva с позлатен нож. Създаден е от ирландското семейство Брадли и е създаден от най-рядкото и най-старото тройно дестилирано уиски от най-старата дестилерия в света в Бушмил, Ирландия и сложено в бъчва Pedro Ximenez.



На трето място се нарежда Macallan 1926. През 2019 година 60-годишна бутилка Macallan беше купена на търг на Sotheby`s за 1,9 милиона щатски $. Първоначално дестилиран през 1926 година, той се продава в истинската си бъчва № 263. Това беше първата бутилка с ръчно рисуван дизайн от ирландския художник Майкъл Дилън и беше част от сбирката „ The Macallan Fine and Rare “. Наричат го „ Свещения Граал на уискито “, написа bTV.



 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР