Десният норвежки екстремист Андреш Брайвик отправи нацистки поздрав в съдебната

...
Десният норвежки екстремист Андреш Брайвик отправи нацистки поздрав в съдебната
Коментари Харесай

Андреш Брайвик отправи нацистки поздрав в съда

Десният норвежки екстремист Андреш Брайвик насочи нацистки привет в правосъдната зала в пандиза в Шиен, в Южна Норвегия, където терористът излежава присъдата си, съобщи АП.

Днес стартира разглеждането на молбата му за условно освобождение, подадена предходната година.

Той носеше черна чанта, на която имаше лист хартия с надпис на британски "Спрете геноцида против белите нации ". Ексремистът носеше листа със същите надписи в ръката си и на черното си сако.

След като мина през металдетектора Брайвик допря дясната си ръка до сърцето си и я изпъна в нацистки привет.

Брайвик твърди, че към този момент не е опасност за обществото. Той се показва като националсоциалист, който е оставил в предишното въоръжената битка. Но по никакъв метод не се дистанцира от всеобщото ликвидиране, което извърши и което продължава да счита за изцяло законно.

Брайвик на 22 юли 2011 година при два атентата - в центъра на Осло и остров Ютьоя умъртви 77 души, най-вече членове и симпатизанти на Норвежката работническа партия.

През 2012 година той бе наказан на 21 години затвор (най-тежкото наказване за преднамерено ликвидиране в скандинавското кралство). Законите на страната плануват и удължение на този период. Осъден в Норвегия има правото да изиска предварително освобождение след приключването на половината от присъдата. Според адвокати обаче Брайвик няма съвсем никакви шансове да излезе от пандиза.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР