Десни завои на няколко невралгични кръстовища в Пловдив предстои да

...
Десни завои на няколко невралгични кръстовища в Пловдив предстои да
Коментари Харесай

Облекчават движението на невралгични кръстовища в Пловдив с десни завои


Десни завои на няколко невралгични кръстовища в Пловдив следва да бъдат построени. Тази концепция прегледа на свое съвещание Експертният съвет на Общинската комисия по сигурност на придвижването.

„ Искаме да облекчим трафика на основни места. С ленти за десни завои ще има безконфликтно прекосяване на коли надясно и доста ще се облекчи придвижването “, разяснява председателстващият съвета зам.-кметът Тодор Чонов.

Експерти от „ Организация и надзор на превоза “ са създали концепцията за създаване на лента за десен завой на ул. „ Владивисток “, посока север при кръстовището с бул. „ Шести септември “; на бул. „ Пещерско шосе “, посока изток при кръстовището с бул. „ Копривщица “-запад; на бул. „ Пещерско шосе “, посока запад при кръстовището с бул. „ Копривщица “-изток; на бул. „ Свобода “, посока изток и посока запад с бул. „ Копривщица “; на бул. „ Пещерско шосе “, посока запад при кръстовището с ул. „ Царевец “ и на бул. „ Менделеев “, посока север при кръстовището с бул. „ Санкт Петербург “.

Предстои предлагането на Експертния съвет да бъде обследвано, да се проучат опциите за построяването на спомагателни ленти, а по-късно да се направи и подробна разработка, която да бъде импортирана още веднъж за разглеждане от съвета.

 
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР