Десислава Иванчева © Георги Кожухаров Бившата кметица на Младост Десислава

...
Десислава Иванчева © Георги Кожухаров Бившата кметица на Младост Десислава
Коментари Харесай

Апелативният спецсъд остави Иванчева и Петрова в ареста, можело да се лекуват и там

Десислава Иванчева

© Георги Кожухаров Бившата кметица на " Младост " Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова остават в ареста. Апелативният профилиран углавен съд (АСНС) анулира определението на арбитър Иво Хинов от Специализирания углавен съд (СНС), с което той на 16 ноември промени мярката им за неотклонение " задържане под стража " в домакински арест, като се базира на влошаващото се здравословно положение на двете дами поради изискванията в ареста на ул. " Майор Векилски ", което им пречи да осъществуват отбраната си, както и на обстоятелството, че няма никакви данни, че те могат да се укрият или да извършат ново закононарушение.

С определение от през днешния ден тричленен състав на АСНС е приел, че болесттите на двете подсъдими могат да се лекуват в ареста. Нещо повече, съдът е опонирал на здравното умозаключение на вещото лице, че смяната на мярката за неотклонение ще способства за възстановяване на болесттите на Иванчева - освен ендокринологичните, само че и влошаващата й се меланхолия.

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. " Като се остави настрани, че този извод на вещото лице е голословен, в Закона за осъществяване на наказванията и задържането под стража (ЗИНЗС) са основани механизми за съответен и своевременен надзор на здравословното положение на арестуваните лица ", написа съдът във връзка ендокринологичното забовяне на Иванчева. И изброява - имало медицински центрове и профилирани лечебни заведения за интензивно лекуване, където са построени диагностично-консултативен блок, лаборатории и други Имало и опция да се изпрати и във външна болница за лекуване и за привличане на външни консултанти.

Очаквайте подробности
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР