Десетте най-пострадали области в Италия, включително Сицилия и остров Сардиния,

...
Десетте най-пострадали области в Италия, включително Сицилия и остров Сардиния,
Коментари Харесай

Десет области в Италия искат въвеждане на извънредно положение заради горещините

Десетте най-пострадали области в Италия, в това число Сицилия и остров Сардиния, желаеха централните управляващи да разгласят изключително състояние поради горещините, заяви телевизия РАИ нюз 24.

Обявяването на изключително състояние допуска въвеждане на интервал на омекотен данъчен режим.

Заради трайно открилото се горещо време и неналичието на превалявания нивото на реките и езерата, включително р. По и езерото Гарда, е спаднало до сериозно ниски стойности. Властите в столичната област Лацио оповестиха, че краткотрайно се прекратява черпенето на вода от езерото Брачано, на което разчитат за водоснабдяването си елементи от Рим. Ако до 28 юли не се откри различно решение, 1,5 милиона души в столицата може да се окажат без питейна вода.

Столичните управляващи обмислят въвеждането на режим на водата, при който използването да се ограничи до 8 часа дневно. Според националната асоциация на селскостопанските производители "Колдирети " вредите за аграрният бранш това лято (едно от най-горещите през последните 200 години) ще възлизат на 2 милиарда евро.

Жегите станаха причина за възникването на огромен брой пожари, каквито към момента бушуват в южните региони на Апенините. Според прогнозите още през днешния ден в Северна Италия се чакат дъжд и гръмотевични стихии, само че синоптиците не считат, че това ще промени значително обстановката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР