Десетото юбилейно издание на музикалния "Беглика фест" ще озвучи високия

...
Десетото юбилейно издание на музикалния "Беглика фест" ще озвучи високия
Коментари Харесай

Беглика фест прави десетата си родопска стъпка през август


Десетото юбилейно издание на музикалния "Беглика фест" ще озвучи високия родопски дял в региона на язовир Голям Беглик от 22 до 27 август. Тази година уредниците са избрали мотото "Десет стъпки по пътя".

Десетото издание ще е с един ден по-дълго от досегашните и през шестте му дни гостите му ще могат да се насладят, с изключение на на прелестната природа, и нна многочислени концерти и представления. Самите те могат да станат участници в разнообразни стратегии, работилници и полемики.

Музикалната стратегия на Беглика фест 2018 сплотява както нови, по този начин и добре познати авторски български планове в региона на етно, джаз, поп, рок, ембиънт, уърлд мюзик…

"Каба сцената" е обичайна беглишка платформа за показване на живи, пробни и раздвижващи духа и телата осъществявания. На нея ще се качат реализатори като Kottarashky, Белослава, “Мерудия ”, Бояна Желязкова, Вяра Иванова, Таралежков, Vataff, джазмените от “Метаформоза ”, групите Ambient folklor, Groovin Pipers, Echoo и други музиканти и артисти. За пръв път на Беглика фест хор от 20 вокалисти ще извърши средновековни песнопения. Както към този момент беше наложено през предходната година, музиката на огромната "Каба сцена" ще утихва към среднощ. Музикалните страсти ще не престават в по-интимна акустична атмосфера към беглишките огньове.

За втора поредна година на Беглика фест ще има и публична сцена за джемсешън. "Импро-джем сцената" отваря пространство за актьори от другите изкуства – музика, танц, лирика, снимка... В програмата ѝ се преплитат свободни утринни и следобедни джем сесии с музикални уъркшопи с джембета, диджириду, пробен танц и обособени осъществявания на музиканти и танцьори.

Освен музика, на Беглика ще има и на практика лекции свързани с музиката. Темите са за лечебната мощ на музиката и за ефикасността на разпространяване на звука с хорни - акустична техника, която разрешава увеличаване без “напрягане ” на звука.

Другите действия, които "Беглика фест" ще предложи тази година, също са в развой на подготовка, като уредниците още веднъж плануват пространства за разнообразни изкуства като цирк, спектакъл, кино, читателски клуб. Ще има обособено място за демонстрации на обичайни занаяти, кътове за духовни и езотерични занимания, конгрес за полемики по настоящи обществени и екологични тематики, пространства за спортни занимания и развлечения към язовира, детска градина за най-малките и други.

Билетът за шестте дни на феста е 70 лева, а предпочелите еднодневно присъединяване ще би трябвало да платят 25 лева Децата до 14 години вземат участие гратис.

Фестивалът на Беглика е най-старият екофест в България, който се организира от 2008 година до през днешния ден. Беглика фест е традиция, която годишно събира общественост от съидейници - свободни хора, запалянковци и мечтатели, които търсят естетика с природата и среща с близки по дух хора. Музика, изкуства, занимания в "работилнички", полемики в тихи кътове, построени другарства, насъбрани нови чувства. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР