Десетото юбилейно издание на дарителската кампания на Райфайзенбанк „Избери, за

...
Десетото юбилейно издание на дарителската кампания на Райфайзенбанк „Избери, за
Коментари Харесай

Избери, за да помогнеш набира дарения за кучетата спасители

Десетото юбилейно издание на дарителската акция на Райфайзенбанк „ Избери, с цел да окажеш помощ “ набира средства за закупуване на специфични ремаркета за транспорт на кучетата спасители от Планинската избавителна работа (ПСС) към БЧК, оповестиха от финансовата институция. През предходната година със средства от благотворителната самодейност на банката за потребностите на ПСС бе обезпечен животоспасяващ дефибрилатор, а през 2016-а – 18 броя GPS приемници за бързо локализиране на изгубени и потърпевши в планината.
Тазгодишният план „ Спасители на четири лапи” планува закупуване на двe специфични топло и шумоизолирани ремаркета, с помощта на които избавителните кучета ще идват на мястото за осъществяване на интервенцията в най-хубавата си форма, отпочинали и съсредоточени. Ремаркетата ще могат да служат и за краткотраен дом на четириногите при по-продължителни избавителни интервенции.
„ Тези ремаркета не са разкош, а нужда, с цел да може кучетата да са работоспособни и оптимално ефикасни по време на избавителна интервенция. Набираме средства за двe ремаркета – едно за потребностите на ПСС на север от Стара планина и едно – на юг. Така ще осигурим условия на кучетата да бъдат отпочинали, с цел да може незабавно да стартират работа при идване на мястото на интервенцията и да дават най-хубавото от себе си “, споделя Екатерина Ковачева от ПСС.
Групата за избавяне към ПСС разполага с общо 22 подготвени кучета, които единствено през последните четири години са взели участие в над 400 високопланински интервенции, както и в голям брой други акции, в които е помогнато на над 10 хиляди души.
Проектът „ Спасители на четири лапи” за закупуване на значимите за Планинската избавителна работа и най-много за кучетата спасители ремаркета набира средства в границите на дарителската акция на Райфайзенбанк „ Избери, с цел да окажеш помощ “. Всеки, който желае, може да помогне за обезпечаването им с подаяние с банкова карта на благотворителната платформа izberi.rbb.bg.
В сфера Опазване на околната среда „ Избери, с цел да окажеш помощ “ поддържа още планове за закупуване на нова огнеупорна екипировка за доброволците от Университетския аварийно-спасителен отряд за битка с горските пожари, създаване на достъп до тракийското светилище на връх Виденица в Родопите, залесяване и облагородяване на туристически направления в Природен парк Беласица, както и запазване и запазване на биоразнобразието на Национален парк Централен Балкан.
Информация за всички дела, включени в благотворителната самодейност на Райфайзенбанк, е налична на izberi.rbb.bg. През платформата елементарно могат се вършат дарения за осъществяване на всеки един от плановете.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР