Десетото дете на 35-годишната Асенка от видинското село Върбово се

...
Десетото дете на 35-годишната Асенка от видинското село Върбово се
Коментари Харесай

Жена без крака роди 10-ото си дете и го изостави

Десетото дете на 35-годишната Асенка от видинското село Върбово се е родило преди няколко дни във Видин. Жената е неработоспособен, с ампутирани крайници и пръсти на едната ръка. Бебето е пристигнало на бял свят във видинската болница, само че поради ниското си тегло – към един кг е преместено в неонатологичното поделение на болничното заведение в Монтана, написа bulnews.bg.

Асенка споделила, че не го желае – подарява го на страната да го даде за осиновяване, по този начин в случай че оцелее новороденото ще поеме по пътя на деветото дете на Асенка, което тя също по този начин благородно е дарила на страната.За последната си, десета бременност дамата не схванала до шестия месец. Новината, че е бременна и споделили лекарите, когато по неотложност я оперирали поради язва.

Бащата Пламен живее с Асенка без брак, наскоро той е излязъл от пандиза във Враца, откакто е излежал четвъртата си присъда за кражба. Пламен не работи, той е персонален помощник на жената-инвалид и татко на децата.

Три от децата на двамата роми са настанени в дома за деца без наставнически грижи „ Надежда” в Белоградчик. Две са осиновени, откакто са били настанени в приемни фамилии в Монтана. При майката са две от децата – момиче, което учи в шести клас и 18-годишен наследник, който е назначен по програмата за младежка претовареност. Той единствен носи в къщи по 500 лева на месец.

Деветото дете, родено през 2015, е оставано за осиновяване. Същата орис чака и последното. Едно е умряло при раждане. В същото време Асенка не желае да се защищава, а и не желае да прави аборти, тъй като я е боязън. „ Значи, аз не съм отговорна, че раждам, боязън ме е от абортите и по тази причина ги раждам. Как да се пазим?! “, изяснява тя.

Пламен и Асенка са пристигнали преди години от Белоградчик. Настанили са се в ромска къща, която рухнала от метода на живот в нея. Същото се случило и с втория им дом, отново на роми. Третата къща била на българи, само че останала необитаема. И нея потрошили. Сега са се настанили в четвърта. Собственикът и живее в друго село и идвал при кмета да моли за подпомагане за извеждането им. Но се разболял и повече не се върнал. Асенка и Пламен не купуват къщите, просто се настаняват в тях и ги афишират за лични.

От обществената работа в общината неведнъж са желали да оказват помощ на Асенка, само че тя отхвърля всякаква помощ. Имаме си всичко, нищо не ни би трябвало, дава отговор тя и продължава да създава деца, които обаче не отглежда.

В същото време Асенка е медийна звезда, като всяко нейно раждане обширно е описвано като сензация в медиите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР