Десетокласничка от Свищов се завърна преди дни от Банкок, Тайланд,

...
Десетокласничка от Свищов се завърна преди дни от Банкок, Тайланд,
Коментари Харесай

Гордост: Българска ученичка спечели бронз от олимпиада по математика в Тайланд

Десетокласничка от Свищов се завърна преди дни от Банкок, Тайланд, където взе участие в олимпиада по математика. Любомира Димитрова от СУ ”Николай Катранов ” завоюва бронзов орден във финала на Тайландската интернационална олимпиада- възрастова група X-XII клас.

Във финала участваха 1200 състезатели в разнообразни възрастови групи, спечелили орден в квалификационния кръг на олимпиадата.

Постижението на Любомира е впечатляващо, защото тя се състезава в последната възрастова група - Senior Secondary (X-XII клас), без значение, че е един от най-малките участници в нея и един от малцината, които не са възпитаници в математически гимназии .

Задачите били извънредно тежки. Любомира трябвало да се оправи с 30 задания в 5 области - логическо мислене, алгебра, доктрина на числата, геометрия и комбинаторика . Всички задания на британски език и с време за решение едвам 120 минути.

Българската ученичка била особено поканена от водещите да закрие церемонията по награждаването, произнасяйки благодарствена тирада от името на всички състезатели към уредниците на олимпиадата.

В момента Любомира се приготвя за присъединяване във финала на Международния конкурс по математика и планиране MITE, който ще се организира в Москва през април.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР