Десетки видеа на разплакани семейства, изпращащи бащи, съпрузи, братя и

...
Десетки видеа на разплакани семейства, изпращащи бащи, съпрузи, братя и
Коментари Харесай

След мобилизацията! Русия плаче: Тате, сбогом! Върни се...тате

Десетки видеа на разплакани фамилии, изпращащи татковци, съпрузи, братя и синове в съветската войска, бяха публикувани в обществените мрежи след първия ден от оповестената готовност в страната.

 

Въпреки изказванията на военния министър Сергей Шойгу, че ще бъдат викани единствено запасняци с опит, а студентите няма да бъдат изпращани на фронта, призовки са получили и учащи във ВУЗ-овете.

Кадрите от град Стари Оскол в Белгородска област са сърцераздирателни.

 

От видеото от мобилизационния пункт се чува обезверения рев на малко момче, което изпраща татко си.

" Тате, довиждане! Върни се...тате ",плаче детето, до момента в който мъжът чака рейс, с който се извозват резервистите.

Същата е картината в Махачкала, Нерюнгри и Москва. Стотици фамилии изпращат през сълзи околните си.

На видео от източния сибирски град Нерюнгри се виждат мъже, които излизат от стадион. Преди се качат на рейсовете, мъжете се прегръщат със свои родственици, чакащи ги извън. Мнозина плачат, а някои закриват с длани устата си. Един мъж държи дете до прозореца на рейс за финален взор от заминаващия.

В Москва дами плачат, прегръщат и прекръстват мъже в различен мобилизационен център.

 

Баща прегръща на разлъка 25-годишния си наследник и му споделя: " Пази се ". Младежът, показал се като Дмитрий, споделя пред медиата " Осторожно новости " в " Телеграм ", че не е очаквал да бъде свикан и мобилизиран толкоз бързо изключително тъй като е студент. По думите му получил същата заран призовката да се яви в центъра в 15 часа и откакто чакал час и половина, му било казано, че отпътува незабавно с останалите мобилизирани. После излязъл на открито, с цел да се сбогува с роднините и приятелите си.

" Реално, това е война. Ще бъдете изпратени в подразделенията за защита на Донецк, Луганск и Херсон.Всъщност никой няма да избегне мобилизацията. Отклоняването от военна работа се санкционира от 3 до 10 години затвор. Още веднъж ви споделям - не би трябвало да се страхувате. Няма всички да бъдете на първа бойна линия ".

С тези думи боен от мобилизационен пункт в Ставрополския край се обръща към резервистите.

По думите му, мобилизираните ще охраняват административни здания и инфраструктура, а на първа бойна линия ще попаднат тези, " които имат шанс ".

По време на първия ден на частичната готовност към 10 000 съветски жители са дошли сами във военните комендантства, без да чакат повиквателните, заяви Владимир Цимлянски, представител на Генералния щаб, представен от ТАСС и " Интерфакс ".

Според Цимлянски, на армията й трябват стрелци, танкисти, артилеристи и водачи, а главен фактор при призоваването ще бъде дали е налице военен опит.

 

На частична готовност подлежат редови бойци и сержанти от запаса на възраст до 35 година, младши офицери до 50 години, старши офицери до 55 години.

 

Ще бъдат призовавани и дами, само че най-вече с здравна компетентност, като нуждата от такива обаче била минимална. Няма да бъдат мобилизирани студенти, жители, които непрекъснато обитават в чужбина, работещи в предприятия от военната индустрия, многодетните татковци на 4 и повече деца, негодните за военна работа по здравословни аргументи, както и пенсионираните военни, в случай че към този момент не се водят на доклад.

 

Обявената частична готовност докара до спонтанни митинги в Русия, на които в сряда бяха задържани минимум 1332 души, заяви Франс прес. По данни на съветската правозащитна организация OВД-Инфо, единствено в Москва са били арестувани минимум 538 души, а в Санкт Петербург - 479. И в двата града има случаи на пребити участници в митингите. В 15 полицейски сектора в Москва на арестувани мъже са били връчени повиквателни за готовност.

На фона на всеобщите митинги на разнообразни места в страната управляващите разкриха и гореща линия 122 с днешна дата, на която хората могат да звънят с всевъзможни въпроси по отношение на частичната готовност, заяви вицепремиерът на РФ Дмитрий Чернишенко.

 

Полетите от Русия се разпродадоха, откакто Путин разгласи готовност
Мобилизацията като опасност и предложение

 

Източник: Дир. бг

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР