Десетки участваха в шествието-протест след убийството в благоевградското село Микрево,

...
Десетки участваха в шествието-протест след убийството в благоевградското село Микрево,
Коментари Харесай

Шествие „Няма да забравим, няма да търпим и простим” в село Микрево

Десетки участваха в шествието-протест след убийството в благоевградското село Микрево, съобщи кореспондентът на БГНЕС за района.

С минута безмълвие бе почетена паметта на 82-годишния Иван Чорбаджийски, погубен от крадци-роми в дома си преди седмица.

Шествието мина под надпис: " Няма да забравим! Няма да извиним! Няма да поносим! и " Не желаеме да живеем с убийци и крадци ". В него участваха и роми, които осъдиха дейностите на двамата убийци и обирджии.

Организаторът на митинга Аделина Йовева изиска изселване на семействата на двамата причинители, законността на къщите им, камери за наблюдаване и вечерен час за жителите на ромската махала.

„ Искаме да живеем в мир и съгласие в селото, от тези двамата са пропищели всички, по тях не може да съдите за нас - ромите ”, сподели жител на махалата. Същото сподели и жена от ромската махала.

На шествието участва и Людмил, наследник на убития бай Иван.

Шествието потегли от площада в Микрево до къщата на бай Иван, където бяха положени цветя от протестиращите, възпламениха и свещички в негова памет.

БГНЕС напомня, че за убийството на бръснаря бяха арестувани 18-годишният Огнян Огнянов и още едно 14-годишно момче. На 2 август Окръжен съд постанови мярка „ задържане под стража ” на Огнянов, чиято мярка може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР