Десетки убити, десетки ранени при пожар на сватбено тържество в Ирак

...
Повече от 100 души бяха убити и 150 бяха ранени
Коментари Харесай

Повече от 100 души бяха убити и 150 бяха ранени при пожар на сватбено тържество в квартал Хамдания в иракската провинция Ниневия, който остави гражданската защита да претърсва овъгления скелет на сграда за оцелели в ранните часове на сряда.

Заместник-губернаторът на Ниневия Хасан ал-Алак каза пред Ройтерс, че 113 души са потвърдени загинали, като държавните медии определят броя на загиналите най-малко 100, като 150 са ранени.

Огънят обхвана голяма зала за събития на север -източен регион, след като по време на тържеството бяха запалени фойерверки, каза местната гражданска защита според държавните медии.

Видео от кореспондент на Ройтерс на мястото показва пожарникари, които се катерят над овъглените останки на сградата, светейки със светлини върху тлеещи останки, докато издирваха оцелели.

Предварителната информация сочи, че сградата е била направена от силно запалими строителни материали, което е допринесло за бързото й срутване, казаха държавните медии.

Линейки и медицински екипи бяха изпратени на мястото от федералните иракски власти и иракската полуфабрика -автономен регион Кюрдистан, според официални изявления.

Очевидци на мястото казаха, че сградата се е запалила около 22:45 часа. местно време (1945 GMT) и че стотици хора са присъствали по време на инцидента.

(REUTERS)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР