Десетки служители на ВМЗ АД - Сопот излязоха на кратък

...
Десетки служители на ВМЗ АД - Сопот излязоха на кратък
Коментари Харесай

ВМЗ излезе на митинг в защита на продукцията си

Десетки чиновници на ВМЗ АД - Сопот излязоха на къс протест през днешния ден, с цел да стачкуват против усвояването на произведения на преприятието от други компании, без да имат позволение за това. Те демонстрираха и волята си против медиаторите в покупко-продажбите на сдружението. Обръщаме се към държавното управление, поддържаме неговата политика в това отношение, обявиха чиновниците.

ВМЗ е дружество със специфична продукция, за всяко произведение има одобрена документи, която в една или друга степен е секретна, напомни Татяна Кирякова, също чиновник в предприятието за муниции в Сопот. Имаме създаден вътрешен документ, който дефинира тайните на ВМЗ и използването на фирмената загадка.Тази наша вътрешна разпоредба не опонира на законите и подзаконовите нормативни актове в страната. Нямам информация за приключване на фирмена загадка. Но производството на продукция, която е създадена от ВМЗ, не би могла да създава друга компания - държавна или частна, в случай че тя няма такава документи, съобщи Кирякова. Възможността други предприятия да произведажт наша продукция ще нанесе удар против нашето дружество, последствията биха могли да бъдат безапелационна е Татяна Кирякова.

Служителите на ВМЗ се безпокоят и от мястото на медиаторите в доставките материали и консумативи и продажбите на подготвена продукция. Както и синдикатите преди седмица, по този начин и чиновниците от техническите звена, се оповестиха против медиаторите във всички типове доставки.

От 23 години работя във ВМЗ, имам отношение към всички въпроси, свързани с компанията, съобщи служителят Стефан Димитров. Ние сме в поддръжка на държавното управление държавните компании да нямат медиатори, с цел да може облагата след тяхното елиминиране да се реинвестира в нови технологии, машини с ЦПУ, възстановяване на изискванията на труд, изясни той.

В България във всяка компания има поставени медиатори, съобщи и сътрудника му Стоян Копринков. Тези медиатори отклоняват доста от облагата на предприятието. Ако тази облага се върне, тя може да се употребява за подобряването и развиването на предприятието във всяко отношение - за условия на труд и най-много за образование на нови фрагменти. Защо би трябвало да се източват пари? В България постоянно се източват пари, разяснява Копринков. Ако може ВМЗ да го реализира, за какво да не си купува и продава единствено нещата.Тук се създава една качествена продукция, която на друго място не може да се създаде, изясни той.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР