Десетки сигнали има за агресия от страна на полицията, след

...
Десетки сигнали има за агресия от страна на полицията, след
Коментари Харесай

Разказ на пострадал от полицейското насилие на протеста: Припаднах на тревата и те ми викат: Ставай нещастник

Десетки сигнали има за експанзия от страна на полицията, след безредиците на митингите против Българския футболен съюз.

Министерството на вътрешните работи ревизира имало ли е превишаване на пълномощия на униформените.

Във вечерта на 16-ти ноември 17-годишно момче потегля към митинга със свои другари. След като вижда ескалацията към стадиона " Васил Левски " се насочват към градинката при храма " Свети Седмочисленици ". Разказва пред bTV, че тогава служител на реда го удря по главата.

" Това, което си припомням е, че 3-4-ма служители на реда ме държаха и до момента в който вървя ме удряха с пъклен огромна завист и мощ. Удари летяха към главата ми. Припаднах на тревата и те ми викат: " ставай става, злощастник можеш ли да станеш ". Видях, че поставят на пейката мой другар, него го бяха напръскали със сълзотворен спрей. До мен имаше едно момиче на 19 години към 50 кг ", описа 17-годишен юноша, който пожела да остане неизвестен.

Следват белезници и отклоняване в 1-во Районно ръководство.

" Имам два шева, разтърсване на главата след множеството удари по главата ", добави момчето.

Сред потърпевшите са освен протестиращи.

Зад камерата в този миг са спортните публицисти Кристиян Иванов и Емил Георгиев. По думите им макар, че демонстрират своите прес карти получават удари от полицията, до момента в който предават онлайн протичащото се.

" Един се насочи към нас и с не изключително цивилизовани викове стартира да пита какво снимате тук: " Какво вършиме? ", вижда се на фрагментите. Аз персонално понесох три или четири удара с палка през ръцете, до момента в който сътрудника получи удар с пестник в тялото. Видимо беше, че доста бяха изнервени и станаха нападателни от обстоятелството, че точно снимаме насилието, което правят върху жителите, в това число такива, които към този момент са се предали и не стачкуват ", описа Кристиян Иванов.

Част от чиновниците на Министерство на вътрешните работи, надвишили служебните си права са разпознати, съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

" Ние ще бъдем безусловно нетърпими към деянията на непотребна експанзия и приложимост на физическа мощ. Ще създадем оценка и разбор на безусловно всички дейности от страна на чиновниците по време на цялото мероприятие ", добави Коцев.

До момента прокуратурата е образувала две досъдебни производства, свързани с нанесени телесни повреди от служители на реда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР