Десетки разгневени израелски заселници нахлуха късно в петък в палестинско

...
Десетки разгневени израелски заселници нахлуха късно в петък в палестинско
Коментари Харесай

Израелски заселници стрелят и палят коли и къщи на Западния бряг, има един убит, 25 са ранени

Десетки ядосани израелски заселници нахлуха късно в петък в палестинско село в окупирания от Израел Западен бряг на река Йордан, стреляха и подпалиха къщи и коли, а вследствие на размириците е умрял един палестинец и 25 души са били ранени. Това съобщи Асошиейтед прес, като се базира на палестински здравни чиновници.  Израелска правозащитна група заяви, че заселниците са търсели изчезнало 14-годишно момче от тяхното населено място. Според израелската войска младежът към момента се търси. 

Израелската група за отбрана на човешките права " Йеш Дин " съобщи, че късно в петък заселници са нахлули в село Ал Мугайир, търсейки израелското момче. Групата съобщи, че заселниците са стреляли и са запалили къщи в селото. Видеоклипове, оповестени в обществената мрежа „ Екс “ от правозащитната група, демонстрират тъмни облаци пушек, които се издигат от горящи коли, до момента в който се чуват изстрели. На фотография, оповестена от групата, се вижда навалица от маскирани заселници.

Палестинското министерство на опазването на здравето заяви, че един човек е бил откаран мъртъв в болница, а 25 души са били лекувани от рани. Палестинското сдружение на Червения полумесец съобщи, че осем от ранените са били изумени от военен огън на заселниците.

Починалият беше разпознат от фамилията му като 26-годишния Джехад Абу Алия. Баща му - Афиф Абу Алия, съобщи, че той е бил прострелян и погубен, само че не е сигурен дали съдбовният патрон е бил изстрелян от въоръжен преселник или от израелски боец. Нападението беше наказано от новия палестински министър председател Мохамед Мустафа.

Израелската войска съобщи, че търси 14-годишното момче и че израелските сили са разкрили огън, когато палестинците са хвърляли камъни по бойците. Израелската войска съобщи също, че е разчистила селото от израелските заселници. 

Палестински здравни чиновници настояват, че над 460 палестинци са били убити на Западния бряг на река Йордан от израелските сили от началото на войната през октомври м.г.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР