Десетки пътни полицаи тръгнаха на лов за нарушители в областта,

...
Десетки пътни полицаи тръгнаха на лов за нарушители в областта,
Коментари Харесай

Разясниха на катаджиите тактиката срещу нарушителите

Десетки пътни служители на реда потеглиха на лов за извършители в региона, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Ръководството на ОДМВР- Пловдив през днешния ден извърши инструктаж на чиновниците на Пътна полиция, които вземат участие в профилираната полицейска операция за съблюдаване на разпоредбите за придвижване, която започва през днешния ден. Инструктажът бе открит за медиите.

Пред пътните служители на реда бе разяснена тактиката на работа и ограниченията за сигурност. Бе маркирано, че местата, където ще се реализира контролът, са кръстовищата. Водачите би трябвало да съблюдават наложителните направления на придвижване, да не нарушават маркировките, да не се престрояват в последния момент, защото това държание е причина за ПТП.

Катаджиите ще наблюдават и за отнемането на преимуществото на пешеходците в кръстовищата. Ще се глобяват и тези водачи, които погрешно паркират колите си покрай кръстовища, както и тези,които минават на алено към този момент на включен червен светлинен сигнал. Рисковото придвижване на водачите от една пътна лента в друга също ще се глобява. Те би трябвало да се движат наложително с пътни колани. Ще бъдат глобявани и пешеходци при погрешно секване.

При определяне на извършители пътните служители на реда ще стопират неотложно автомобила и ще го ограждат с конуси. Проверяващите би трябвало да са с включен микрофон и камера по време на контакт с жители. Един лидер се ревизира наложително от двама катаджии.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР