Десетки отменени полети и стотици разгневени пътници на лондонското летище

...
Десетки отменени полети и стотици разгневени пътници на лондонското летище
Коментари Харесай

Десетки отменени полети на лондонското летище Станстед заради лошото време

Десетки анулирани полети и стотици ядосани пасажери на лондонското летище Станстед провокираха рекордно ниските температури във Англия. Студ и сняг обгърнаха по-голямата част от страната, а извънредно изобилните за Острова снеговалежи предизвикаха транспортен безпорядък. Лошото време обхвана и Ирландия. Сред полетите, които по този начин и не излетяха от Лондон, има и такива за София.

50 анулирани полета на летище Станстед и още толкоз на Лутън изненадаха неприятно стотици пасажери в края на празниците. Сковаващ мраз, с температури към -10 градуса станаха причина пистите неколкократно да бъдат затваряни поради замръзване.
Сара: Тук съм още от нощес. След като полетът ми закъсня с към 3 часа, в последна сметка се оказа, че е анулиран. Никъде нямаше информация. Всички се лутахме безредно из летището. Опитах се да си запазя нов билет от телефона, само че приложението също не работеше. В последна сметка се редих към 10 часа на опашка, с цел да си купя билет. Жена: Просто желаеме да се приберем, само че всичко е доста скъпо и не знам дали ще успеем да си вземем билети.
Голяма част от блокираните пасажери бяха принудени да прекарат нощта на терминала.
Крис О`Лиъри: Няма къде да отидем, няма места в хотелите, нито информация от самолетните компании. Явно ще останем на летището още много време.
След настъпилия безпорядък, лондонските аерогари започнаха последователно да възобновяват работа. От авикомпаниите обаче предизвестиха пасажерите да ревизират статуса на полета си преди да тръгнат към летището.

Лошото време донесе и други проблеми - повече от 40 000 семейства прекараха нощта без електричество, а няколко автомагистрали краткотрайно бяха затворени. Очаква се снеговалежите във Англия да продължат и през идващите дни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР