Десетки отговорни пловдивчани се включиха в акцията за предаване на

...
Десетки отговорни пловдивчани се включиха в акцията за предаване на
Коментари Харесай

Акция в „Северен“: Пловдивчани масово предават ретро GSM-и, ...

Десетки виновни пловдивчани се включиха в акцията за предаване на излезли от приложимост електрически и електронни уреди. Временният пункт за събирането им беше зад кметството на регион „ Северен “. А движимостта, която най-дълго време не е била използвана от всички предадени, беше живачен уред за кръвно налягане. Редом до него се подредиха и едни от най-вървежните GSM от края на 90-те години и след 2000 година.



Неизменна част от изхвърлените уреди бяха и монитори, компютри, вентилатори, прахосмукачки, DVD и видеа. „ Отдавна не съм виждал видео. Вероятно и дребните деца не знаят, че е имало видеа. Сега всичко е на флашки “, разяснява Стоян Алексиев, кмет на регион „ Северен “.



А дружелюбните чиновници, които одобряваха неизползваемата техника, се наложи да влязат в ролята на носачи, с цел да оказват помощ на стара жена да съобщи остарялата си техника. Те се качиха до втория етаж на кооперация, намираща се тъкмо против мобилния пункт, нарамиха големия тв приемник и го смъкнаха долу. „ Има ли още нещо “, шеговито подвикнаха служащите на дамата, която гледаше през терасата. Предадената техника се разкомплектова и се предава за преработване.



„ Всяко домакинство се нуждае от нови уреди. Голяма част от хората обаче, когато ги възобновят, не знаят къде да изхвърлят старите уреди. Затова акцията с изключение на да им помогне цели и да ги научи какъв е верният метод на изхвърляне – не в контейнера, а да се предава на компании за преработване, пунктове за вторични първични материали и скрап. По този метод жителите се включват в опазването на околната среда, тъй като много от уредите имат рискови субстанции в тях “, изясни Стоян Алексиев.



Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР