”Десетки общински имоти се дават под наем на ниски цени”,

...
”Десетки общински имоти се дават под наем на ниски цени”,
Коментари Харесай

Борис Бонев: Общината готви лятна кражба за десетки милиони

”Десетки общински парцели се дават чартърен на ниски цени”, твърди общинският консултант Борис Бонев и добави, че София може да изгуби десетки милиони.

Според него, става въпрос за десетки оферти на ръководещите, които съществено ощетяват публичния интерес на софиянци, измежду които продажба на общински терени за градежи на нови здания, ощетяващи общината покупко-продажби под пазарни цени, и основаване на права на градежи на апетитни местоположения из града. По думите му, това са единствено част от точките в големия дневен ред на локалния парламент, който следва да бъде прегледан през днешния ден от съветниците в София.

Според самостоятелния общински консултант Борис Бонев, тези неприемливи оферти неслучайно се вкарват в дневния ред в последния миг, на мрачно и измежду лято. “Как е допустимо в едно съвещание да разгледаме над 150 точки с повече от 4000 страници претекстове? Десетки са и “допълнителните точки” - съзнателно вкарани в последния миг. Целта е съветниците и обществото да нямаме време да се срещнем в детайли с предложенията или опция за реакция. От ГЕРБ очевидно оповестиха лятна ликвидация на общинските парцели. Съвсем съзнателно това се прави измежду лято, когато хората са в отпуск. Това е срамно и недопустимо, а зад всичко това прозират клептократичния метод на ръководство в столицата и големи подозрения за корупция за милиони.” - безапелационен е Борис Бонев.

Само на това съвещание Столичната община ще продаде десетки общински парцели, на които да бъдат издигнати нови здания с общо РЗП от няколко десетки хиляди квадратни метра. “Вместо да вземат решение проблемите, ръководещите от ГЕРБ основават нови! Фандъкова пристигна с обещанието да спре презастрояването, а в този момент прави тъкмо противоположното - разпродават общински парцели, с цел да се строят нови здания! Какви са претекстовете за това? Аз не виждам нито едно разумно пояснение, с изключение на покупко-продажби с голям корупционен капацитет.” - показа самостоятелният общински консултант.

“Става въпрос за десетки извънредно значими отчети, които касаят учредяването на право на градеж върху общински парцели, или продажбата им. Десетки са и промените на подробни устройствени проекти, които водят до още по-голямо презастрояване, а покупко-продажбите се подписват на цени надалеч под пазарните, с което се ощетява бюджетът на Столичната община. Тези непоправими вреди върху София ще се създадат на едно осем часово съвещание с над 150 точки.” - безапелационен е Бонев и назова протичащото се “лятна ликвидация на общинско имущество на София.”
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР