Десетки нарушители на закона за хванати при нова акция на

...
Десетки нарушители на закона за хванати при нова акция на
Коментари Харесай

Данъчните хванаха в нарушения паркинг, автоморга и бензиностанция в Пловдив, ударна акция и в Столипиново

Десетки извършители на закона за хванати при нова акция на Националната приходна организация в Пловдив.
Прочетете още
Инспектори са ревизирали стотици обекти за метода, по който правят данъчното отчитане. В част от тях са открити нарушавания на законодателството и са включени в „ черния лист “ на Национална агенция за приходите за обекти, подлежащи на запечатване. Принудителната мярка се ползва в период до 30 дни и включва цялостна възбрана за достъп до комерсиалните обекти. 

В вина на законодателството е засечена бензиностанция на „ Ромпетрол “, намираща се на Околовръстния път на Пловдив до кв. „ Коматево “.



Данъчни инспектори хващат нарушаване в още един обект на Околовръстното - автоморга наоколо до кръгово кръстовище на Кукленско шосе. Тя е благосъстоятелност на Стефан Земярски.  



Нарушения в отчитането на приходите е записано и на паркинг в центъра на Пловдив. Съоръжението за коли се намира на ул. „ Отец Паисий “ 20 и се ръководи от „ Парко 2023 “ ЕООД на Иво Иванов. Фирмата е записана в края на декември предходната година, т.е. съществува едвам от към месец.



Ведомствена бензиностанция в базата на транспортната компания „ АИТ интернешънъл превоз “ на Ангел Траков също е под обстрела на Национална агенция за приходите.



След щателна акция в „ Столипиново “, пет търговски обекта са застрашени от запечатване. Данъчни са разкрили нарушавания в четири обекта в ромската махала.

Подлежат на запечатване павилион на ул. „ Правда “ 46 на Мария Георгиева, сергия на ул. „ Калина “ 26 на Райна Паламудова, магазин за детски облекла на ул. „ Калина “ 38 на Надка Паскалева и хранителен магазин на същата улица на Теменужка Илиева.



Данъчни нарушавания са установени и в автомивка на ул. „ Юндола “ 63, която се стопанисва от „ ВТД 88 “ ЕООД на Вълчо Дамбулов.
Запечатване на обект е насилствена административна мярка, която се ползва за избран период, който не може да надвишава 30 дни, без значение от плануваните санкции или имуществени наказания. Законнът гласи, че на запечатване подлежат обектите, в които не се издаде касов бон или нямат легален фискален уред, електронна система или интегрирана автоматизирана система. Принудителната административна мярка се ползва с стимулирана заповед на данъчните и предстои на тъй наречените авансово осъществяване.   При " запечатване " на обекта се не разрешава напълно достъпът до обекта. Мярката се ползва за обекта или обектите, където са открити нарушаванията, в това число когато все още на запечатване обектът или обектите се стопанисват от трето лице, в случай че това трето лице знае, че обектът ще бъде запечатан.  Принудителната административна мярка от Национална агенция за приходите предстои на обжалване пред съда. Тя може да бъде вдигната и по молба на търговеца и откакто бъде потвърдено от него, че санкцията или имуществена глоба е заплатена напълно. При наново нарушаване не се позволява печатане на обекта преди приключването на един месец от запечатването му.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР