Десетки мигранти, включително много семейства и самотни родители, настанени в

...
Десетки мигранти, включително много семейства и самотни родители, настанени в
Коментари Харесай

Ново огнище на COVID-19 в Гърция в хотел с мигранти

Десетки мигранти, в това число доста фамилии и самотни родители, настанени в хостел в Южна Гърция, са тествани позитивно за ковид. Това става на фона на напъните на държавното управление да приготви процедурата за последователно облекчение на строгите ограничения. Те бяха въведени на 27 април, отбелязва " Ройтерс ".

В съпоставяне с Италия, Испания, Франция и Англия, равнището на ковид в Гърция е ниско, само че безпокойството нараства поради бежанците.

Хостелът е подложен под карантина от 16 април, третото мигрантско оборудване в страната, наранено от вируса.

497 души, които живеят и работят там, бяха тествани, откакто предходната седмица бременната жена бе позитивна. Сред мигрантите, основно от Африка, са доста деца, обявиха чиновници.

Във вторник резултатите от тестванията демонстрират, че 150 души са били инфектирани, макар че никой не е развил признаци на COVID-19, заболяването, породена от ковид, съобщи заместник-министърът на гражданската отбрана Никос Хардалиас.

" Няма причина за суматоха ", сподели Хардалиас пред кореспонденти. " Мерките, които сме подхванали, са съответни за ограничение на разпространяването на вируса. "

Сотирис Циодрас, основният теоретичен консултант на държавното управление по въпроса за вируса, съобщи, че страната ревизира още 156 позитивни случая на COVID-19 във вторник, 150 се концентрираха върху хостела в дребното градче Краниди, на към 170 км южно от Атина.

Международната организация за миграция (МОМ), която ръководи оборудването, съобщи, че доста хора в комплекса са от Камерун и Демократична република Конго (ДРК). По-голямата част от тях са самотни родители.

" Досега не сме разкрили никакви симптоматични пациенти, които могат да се нуждаят от по-нататъшни грижи ", сподели Циодрас. Той сподели, че в региона се основава полева клиника и районният медицински център ще бъде заздравен.

" Много е значимо тези хора да получават непрекъсната поддръжка и помощ ", съобщи Джанлука Роко, шеф на задачата на МОМ в Гърция.

Говорителят на държавното управление Стелиос Пецас сподели пред кореспонденти, че кабинетът работи по проект за преход, за последователно облекчение на строгите ограничения. Той сподели, че правосъдните служби ще стартират да се възобновяват в понеделник, 27 април.

Пецас съобщи, че идната седмица министър председателят Кириакос Мицотакис ще дефинира проекта за преход на Гърция, който евентуално ще стартира с премахването на рестриктивните мерки за групите и бизнеса с по-малък риск. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР