Десетки мигранти и бежанци пристигнаха на границата между САЩ и Мексико

...
Десетки мигранти и бежанци пристигнаха на границата между САЩ и
Коментари Харесай

Десетки мигранти и бежанци пристигнаха на границата между САЩ и Мексико с надеждата да бъдат допуснати в Съединените щати.

В Игъл Пас, Тексас, мигранти и бежанци от страни, включително Хондурас и Венецуела, прекосиха река Рио Гранде, която разделя САЩ и Мексико, за да се натъкнат на почти непроходима стена от бодлива тел.

„Щастлив съм, защото съм на една крачка... но съм тъжен, защото не можем да преминем“, каза Ное Селая, хондураец, който пътува до границата със съпругата си и двете си деца на 12 години и пет.

„Не можехме повече да търпим мара [бандите]“, каза Селая, който работеше като механик в хондураския град Сан Педро Сула, имайки предвид организираната престъпност в страната си. „Ето защо избягахме.“

Семейството прекоси реката с вода до гърдите, както направиха и двойка венецуелци, които пристигнаха точно когато слънцето залязваше в Ийгъл Пас.

„Чувствам се тъжен, защото си мислех, че ще бъде по-лесно да стигна дотук“, каза Хуан Диас, 28, който се идентифицира като венецуелски военен дезертьор, бягащ от политическата и икономическа криза в страната си. „Но моята мечта е да стигна до тук, така че ще се бия.“

Хиляди хора пристигнаха през последните дни на различни гранични пунктове в Тексас с малко вещи, бягайки от политически режими или в търсене на икономически възможности.

През август САЩ съобщиха, че 232 972 мигранти и бежанци са достигнали южната сухопътна граница, увеличение през последните месеци.

РекламаРеклама
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР