Десетки консервативни мюсюлмани призовават за отмяна на концерта на Coldplay

...
Десетки консервативни мюсюлмани призовават за отмяна на концерта на Coldplay
Коментари Харесай

Консервативни мюсюлмани протестират срещу шоуто на Coldplay в Индонезия срещу LGBTQ+ подкрепата на групата

Десетки консервативни мюсюлмани приканват за анулация на концерта на Coldplay този месец в Индонезия

От FADLAN SYAM Associated Press и НИНИЕК КАРМИНИ Associated Press 10 ноември 2023 година, 8:33 ч.

ДЖАКАРТА, Индонезия -- Десетки консервативни мюсюлмани маршируваха в столицата на Индонезия в петък, призовавайки за анулация на идния концерт на Coldplay концерт върху поддръжката на английската група за LGBTQ+ общността.

Coldplay е прочут с това, че преплита полезностите си със своите концерти, като устрема на групата към екологична резистентност. Водещият артист Крис Мартин е прочут с това, че носи цветовете на дъгата и развява флагове на гей прайда по време на осъществявания.

Азиатският стадий от международното турне „ Music Of The Spheres “ на Coldplay включва концерт на 15 ноември на стадион Gelora Bung Karno в Джакарта. Повече от 70 000 билета бяха събрани за по-малко от два часа, когато продажбите бяха открити през май.

Джакарта е един от най-хубавите центрове за стрийминг на групата с 1,6 милиона почитатели в града.

Критиците споделят, че шоуто на Coldplay е внушително и че поддръжката на групата за ЛГБТК+ общността заплашва да подкопае морала на Индонезия и да поквари младите й.

Близо 100 стачкуващи, доста държащи банери и знаци, извършиха огромна улица в Джакарта след петъчната молитва.

Протестиращите — проведени от ислямистката група 212-те ученици на Братството, чието име се отнася до дек. 2, 2016 година всеобщи митинги против поляризиращия християнски политик Басуки Тяхаджа Пурнама — скандираха „ Бог е популярен “ и „ Ние отхвърляме Coldplay “, до момента в който маршируваха към строго охраняваното английско посолство в Джакарта.

„ Ние сме тук, с цел да предпазим нашето младо потомство в тази страна от старания, които биха могли да покварят младите “, сподели Хери Сусанто, протестиращ от град Бандунг в Западна Ява. „ Като индонезийски мюсюлмани, ние би трябвало да отхвърлим концерта на Coldplay. “

Новел Бамукмин, координатор на митинга, изнесе тирада, в която подлага на критика държавното управление, че е разрешило на групата да организира концерт в Индонезия, страната с най-голямо население в света с мюсюлманско болшинство. Той сподели, че в случай че концертът не бъде анулиран, хиляди протестиращи ще се изправят против групата на път от летището.

„ Coldplay от дълго време е мощен покровител на ЛГБТ и неговият водещ артист е безбожник, ” сподели Бамукмин, застанал на върха на един камион, „ Трябва да отхвърлим тяхната акция, техния концерт тук. ”

Мартин сподели, че е „ всебожник “, термин, описващ необятни духовни вярвания, които не се приписват на никоя съответна вяра.

Министърът на туризма и изобретателната стопанска система на Индонезия Сандиага Уно увериха почитателите на Coldplay, че няма да има спирания на концерта.

„ Ще се уверим, че няма закани, идващи от никоя група “, сподели Uno през май, добавяйки, че ще изясни на всеки, който се пробва да спре шоуто, че концертът ще помогне за съживяването на стопанската система на страната, която пострада след пандемията от ковид.

Съветът на индонезийските улеми, най-влиятелният ислямски орган в страната, изиска от промоутърите на шоуто, PK Entertainment, да подсигуряват, че няма да има дейности или известия на ЛГБТК тема Концертът в сряда.

PK Entertainment, учредена през 2015 година, съумя да докара редица музиканти от международна класа като Ед Шийрън, Шон Мендес, The Backstreet Boys и Джъстин Бийбър в Индонезия. Компанията и един от нейните създатели, Питър Харджани, не можаха да бъдат открити за коментар.

На своя уеб страница и обществени медийни платформи компанията в петък разгласява нормална информация за почитателите на Coldplay, като да вземем за пример по какъв начин да получите електронни билети преди концерта.

Въпреки че Индонезия е световна и има дълга история на религиозна приемливост, дребна екстремистка ресни стана по-гласов през последните години.

Лейди Гага анулира разпродаденото си шоу в Индонезия през 2012 година заради опасения за сигурността, откакто мюсюлмански твърдолинейни последователи заплашиха с принуждение, в случай че поп звездата продължи със своя “Born This Концерт на Way Ball.

Британската поп рок група The 1975 анулира концертите си в Джакарта и Тайпе, откакто държавното управление на Малайзия прекъсна музикален фестивал след концерта на групата вокалист, критикуващ антигей законите на страната и целуващ сътрудник от групата по време на осъществяване.

___

Авторът на Associated Press Edna Tarigan в Джакарта, Индонезия, способства за този отчет.

Свързани тематики

Водещи истории

ABC News Live < /h3>

24/7 отразяване на изключителни вести и събития онлайн

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР