Десетки класически автомобили се събраха пред Елисейския дворец във френската

...
Десетки класически автомобили се събраха пред Елисейския дворец във френската
Коментари Харесай

Парад на ретро автомобили обиколи Париж край Сена

Десетки типичен коли се събраха пред Елисейския замък във френската столица, с цел да отбележат 120 години от провеждането на първия автосалон във френската столица

Голям церемониал от ретро коли означи юбилея на един от най-известните, значими и посещавани автосалони в света - този в Париж. След къса " колекция " на площада пред Елисейския замък, колите направиха почетна обиколка на града преминавайки по поречието на Сена.

Голяма част от колите несъмнено бяха от локалните производители, като и в автосалона чакаме те да имат по-засилено наличие с огромно количество представяния на нови модели и разнородни прототипи.

Историята на автосалона стартира през далечната 1898-а, когато пионерът Алберт Де Дион взема решение, че е време да реализира сходно събитие и всичко останало е история и то дълга.

През годините автосалонът претърпява доста промени - с спиране по време на двете международни войни и една петролна рецесия, като тази година ще бъде неговото 75-то издание.

От 20 години насам ревюто се организира през година, като то се редува с друго също толкоз значимо - това във Франкфурт, Германия. Заедно с това в Женева и това в Токио, те образуват най-важните събития за международните автопроизводители.

Автосалонът ще отвори порти за фенове на 4-ти и ще продължи до 14-ти октомври, като чакаме да разберем най-интересното в предходните два медийни дни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР