Десетки жители на Радомир излязоха днес на мирен протест пред

...
Десетки жители на Радомир излязоха днес на мирен протест пред
Коментари Харесай

Протест в Радомир заради проблеми с водоснабдяването

Десетки поданици на Радомир излязоха през днешния ден на кротичък митинг пред постройката на общинската администрация в града, оповестява Българска телеграфна агенция.

Хората показаха недоволството си от зачестилите проблеми с водоснабдяването в избрани елементи от града. По думите им, те датират от 2019 година след водната рецесия в Перник. Именно тогава е прекратено подаването на вода към Радомир от извор " Врелото " над язовир " Студена ". Сега кварталите във високата част на града се зареждат посредством помпената станция в село Друган. Въпреки това водата не доближава напълно до домовете на хората. Причина за това са остарелият тръбопровод, ниското налягане и непрекъснатите загуби на вода, достигащи до 60 %.

Валентина Божкова, гражданин на радомирския квартал " Гърляница " и един от участниците в митинга, съобщи, че той не е с политическа устременост. " Нашето предпочитание е да се вземе решение по казуса ни. От 2019 година кварталите във високата част на града бедстват. Водата идва един път или два пъти седмично, без да знаем тъкмо в кой ден и час. Това основава компликации на всички нас, тъй като имаме дребни деца. ". По думите на Божкова ежедневно се постанова фамилиите в кварталите, където няма вода, да си я доставят от други източници за къпане и битови потребности.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР