Десетки жители и чиновници от администрация на район „Централен“ се

...
Десетки жители и чиновници от администрация на район „Централен“ се
Коментари Харесай

Стотици чували отпадъци събраха от Бунарджика СНИМКИ

Десетки поданици и служители от администрация на регион „ Централен “ се включиха в акцията „ Да почистим България заедно”. Кметът на региона Георги Стаменов насочва вниманието към един от седемте хълма на гр. Пловдив Бунарджика. За първи път тази година районната администрация се сплотява с най-активната неправителствена организация в града под тепетата - JCI Plovdiv.

Десетки жители и чиновници на администрацията на регион „ Централен “ се събраха в парк Бунарджика, с цел да се включат в националната акция на bTV Media Group „ Да почистим България заедно”. Акцията започва в 10.00ч. пред паметника на Васил Левски и се организира взаимно с неправителствената организация JCI Plovdiv.

Еколозите на региона, на чиято територия се намира и самият рид, се бяха погрижили за безвъзмездни чували и ръкавици за всички искащи да се включат. Бяха събрани стотици чували с боклуци.

„ Миналата ходина с сътрудниците ми почиствахме Аджиасан махала. Тази година пожелах да обърнем внимание на един от най-любимите паркове за разходка, спорт и отдих на пловдивчани – Бунарджика. Активността е по-висока и даже бих споделил, че надминава упованията ми. Все отново през днешния ден е почивен ден, само че моите сътрудници и жителите явно имат отношение към регион „ Централен “ в Пловдив. “, споделя Георги Стаменов.

Защо Бунарджика?

Бунарджикът е едно от седемте тепета на град Пловдив. Официалното име Хълм на освободителите не се употребява, а с изключение на като Бунарджика, хълмът е известен и като Альоша. Намира се на запад от централната част на града. Със своята височина от 108 м. се подрежда на второ място измежду седемте.

Името му произлиза от османската дума кладенец (кладенец), поради многочислените водоизточници. В римско време е прочут като „ Хълма на Херкулес “, защото там има огромна скулптура на митичния воин. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР