Десетки жертви взеха две експлозии край летището в Кабул. Най-малко

...
Десетки жертви взеха две експлозии край летището в Кабул. Най-малко
Коментари Харесай

Най-малко 12 американски военни са загинали при атаката край летището на Кабул

Десетки жертви взеха две детонации край летището в Кабул. Най-малко 12 от тях са американски военнослужещи. Сред починалите има афганистанци и чужденци, чакащи да се изтеглят. По последни, само че към момента неофициални данни жертвите са 60, а ранените над 140.

Би Би Си оповестява за още детонации в Кабул. Това е първият сериозен случай, откогато талибаните превзеха Кабул преди 10 дни.
Снимка: btvnovinite.bg
Първият гърмеж избухва край транспортния вход на летището, откъдето се пропущат искащите за евакуация.

„ Наоколо имаше минимум 400-500 души. Експлозията беше извънредно мощна. Взривната вълна изхвърли половината хора във водния канал в профил. Натоварихме ранените на носилки и ги докарахме в болничното заведение, вижте - задачите ми облекла са в кръв “, споделя очевидецът Джамшид.

Извършителят на нападението най-вероятно е член на районното крило на " Ислямска страна ". Групировката пое отговорност за офанзивата в своя канал в „ Телеграм “.

Минути по-късно избухва и бомба пред хотел наоколо до летището. Ранени са и талибански бойци, осигуряващи реда отвън летището. Западните страни ще продължат евакуацията макар рисковете.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Наясно сме, че прозорецът на времето за евакуация се затваря. Десетки хиляди бяха изведени от страната, само че желая още веднъж да кажа: Няма да забравим тези, които не могат да се възползват от въздушния мост и ще създадем всичко допустимо да им осигурим евакуация “, съобщи немският канцлер Ангела Меркел.

След 31 август талибаните затварят летището за непознати полети.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР