Десетки хора се събраха пред Народния театър късно във вторник

...
Десетки хора се събраха пред Народния театър късно във вторник
Коментари Харесай

Часове след уволнението. Демонстрация в подкрепа на Морфов се проведе пред Народния театър

Десетки хора се събраха пред Народния спектакъл късно във вторник на проява в поддръжка на режисьора Александър Морфов . Тя се организира единствено часове, откакто Морфов заяви, че от шефа на театъра Васил Василев.

Новината пристигна след месеци на спор сред Морфов и пиарката на театъра Велислава Кръстева . През октомври основният режисьор на кабинета на Кръстева с надписи „ Движение за права и свободи “ и „ Изчезвай! “, а като причина уточни възмущението си от обстоятелството, че Кръстева е придружила на последните парламентарни избори почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган .

В спонтанния протест в поддръжка на Морфов във вторник се включиха артисти, режисьори и студенти от НАТФИЗ. Сред тях бяха Камен Донев, Албена Колева, Петя Тетевенска, Лилия Абаджиева, Галина Тонева, брачната половинка на Морфов - Рени Врангова, Валери Йорданов. Събралите се оповестиха, че вършат и подписка в поддръжка на режисьора.

В четвъртък от 14 ч. още веднъж ще има митинг против уволнението на Морфов. Той ще бъде пред Министерство на културата и цели да покаже поддръжка към режисьора и да изиска оставката на шефа на театъра Васил Василев.

" Вярваме, че мястото на Александър Морфов е на най- огромната театрална сцена в България- Народен спектакъл " Иван Вазов ", написаха уредниците в описанието на митинга във Facebook.
 Митингът в поддръжка на Александър Морфов
По-рано новината, че е уволенен от поста си на основен режисьор в Народния спектакъл, заяви самият Морфов. Пред Площад Славейков той коменитира, че е освободен дисциплинарно за уронване на престижа на шефа.

Пиарката Велислава Кръстева също заяви, че от 1 март към този момент няма да е част от екипа на театъра. Пред Дневник тя сподели, че предлагането за овакантяване е пристигнало от шефа Васил Василев, а тя го е приела. Кръстева е някогашен пиар и депутат от Движение за права и свободи.

Taka се потвърдиха информациите от последните дни, че Василев ще тушира, като се лиши в екипа си и от двамата. Засега няма информация самият шеф да е подал оставка. Такава му беше поискана от някогашния длъжностен министър на културата Велислав Минеков. Впоследствие Минеков се оказа единственият заменен министър на Румен Радев.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР