Десетки хиляди вярващи аплодираха папа Франциск при пристигането му във

...
Десетки хиляди вярващи аплодираха папа Франциск при пристигането му във
Коментари Харесай

Папата се помоли за мир по света и благослови болни хора в португалския град Фатима

Десетки хиляди вярващи приветстваха папа Франциск при идването му във Фатима, международно почитано светилище, отдадено на Дева Мария, по време на огромно католическо младежко поклонение в Португалия. Множеството от 200 000 души, съгласно управляващите, се събра на големия площад на светилището на Фатима в централна Португалия и аплодираше, до момента в който въртолетът, който докара 86-годишния понтифик от Лисабон, прелетя над него. Поклонниците крещяха и махаха, до момента в който папата, облечен в бяло расо, постепенно минаваше около тях на своя папамобил. Той спря няколко пъти, с цел да му донесат бебета, които благослови.

Папа Франциск изброи лист с заболели и младежи с увреждания в параклиса, издигнат на мястото, където се споделя, че Дева Мария се е явила на три овчарчета през 1917 година, и ще произнесе тирада. Фатима притегля милиони поклонници от целия свят. Светилището се асоциира с апокалиптични пророчества за пъкъла, за международните войни и за руския комунизъм.

Заради визитата до Фатима Светия отец напусна за малко португалската столица Лисабон, където се състоят Световните дни на католическата юноша - значима за католиците събитие, в което вземат участие близо един милион младежи. Франциск ще се върне в Лисабон за молитвено бдение тази нощ, а на следващия ден ще отслужи заключителната за визитата си меса. На нея ще бъде огласено мястото, на което ще се състои идващото издание на религиозния фестивал.

Историята за Фатима датира от 1917 година, когато три деца на възраст сред 7 и 10 години споделили, че Дева Мария им се е явила шест пъти и им е разкрила три секрети. Твърди се, че Светата Дева е посочила на децата видения на пъкъла, предсказала е края на Първата международна война и началото на Втората международна война, както и възхода и краха на руския комунизъм.

По времето, за което се допуска, че Богородица се е явила на децата, в Европа още бушува Първата международна война, а португалската католическа черква е обхваната от рецесия, откакто Португалия вкарва антицърковни законови ограничения, като да вземем за пример възбрана на религиозното обучение в учебните заведения.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР