Десетки хиляди ведохранени деца са застрашени от смърт в труднодостъпните

...
Десетки хиляди ведохранени деца са застрашени от смърт в труднодостъпните
Коментари Харесай

Животът на над 30 хил. недохранени деца е застрашен в Етиопия

Десетки хиляди ведохранени деца са застрашени от гибел в труднодостъпните региони на разтърсения от спорове район Тигрей в Етиопия, който в този момент е обиден и от апетит, заяви Организация на обединените нации, съобщи БГНЕС.

" Без филантропичен достъп за увеличение на реакцията ни, над 30 000 тежко недохранени деца в тези мощно недостъпни региони са изложени на висок риск от гибел ", съобщи представителят на УНИЦЕФ Джеймс Елдър пред кореспонденти в Женева. Тези мнения пристигнаха откакто в четвъртък Организация на обединените нации съобщи, че към 350 000 души в Тигрей са изправени пред апетит, а още 2 милиона души са застрашени от същите тези рискови условия.

" В Тигрей в този момент има апетит ", сподели шефът на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси Марк Лоукок и предизвести, че " всеки специалист, с който говорите, ще ви каже, че ще стане доста по-лошо ".

Лоукок добави, че последните данни демонстрират, че броят на хората, избрани като гладуващи, е " по-висок от където и да е по света когато и да е, като четвърт милион сомалийци са изгубили живота си през 2011 година "

Организация на обединените нации съобщи, че повече от 90% от повече от 5 милиона души в района Тигрей се нуждаят от незабавна хранителна помощ и незабавно моли да бъдат обезпечени повече от 200 милиона $, с цел да усили мащаба на реакцията си.

Етиопският министър председател Абий Ахмед, притежател на Нобелова премия за мир през 2019 година, изпрати войски в северния район през ноември, с цел да обезвреди и обезоръжи водачите на Народния фронт за избавление на Тигрей, някогашната ръководеща партия в района. Въпреки че той даде обещание, че спорът ще бъде къс, боевете не престават повече от шест месеца по-късно и известията за зверства - в това число необятно публикуваното принуждение - се разрастват.

Много водачи предизвестяват за огромна злополука.

В четвъртък Съединени американски щати и Европейският съюз молиха за по-големи интернационалните старания за справяне с зараждащия апетит.

Международни организации за помощ неведнъж се оплакват, че им е отхвърлен достъп до района от етиопските сили и войски от прилежаща Еритрея.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР