Десетки хиляди се включиха в днешното шествие във Варна за

...
Десетки хиляди се включиха в днешното шествие във Варна за
Коментари Харесай

Десетки хиляди се включиха в шествието на 24 май във Варна

Десетки хиляди се включиха в днешното шествие във Варна за Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност по традиция.

От 10 часа на пл. „ Св. Св. Кирил и Методий “ под звуците на националния химн в осъществяване на представителния духов оркестър на Военноморски сили бе издигнато българското знаме.

След привет от кмета на града Иван Портних и Варненският и великопреславки митрополит Йона последва фолклорна комбинация с над 600 възпитаници и студенти. В небето полетяха гълъби и цветни балони с буквите от българската писменост.

Под звуците на химна „ Върви, народе, възродени “, изпълнен от духовия оркестър на Националното учебно заведение по изкуствата „ Добри Христов “, стартира обичайното празнично шествие.

В шествието се взеха присъединяване 125 блока с представители на 50 детски градини, 63 учебни заведения, 6 центъра за поддръжка за личностно развиване, 5 висши учебни заведения, както и блок на културните и научни институти.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР