Десетки хиляди протестираха в Израел срещу плановете на правителството да

...
Десетки хиляди протестираха в Израел срещу плановете на правителството да
Коментари Харесай

`Мащабни протести срещу съдебната реформа в Израел

Десетки хиляди стачкуваха в Израел против проектите на държавното управление да форсира противоречивата правосъдна промяна, съобщи ДПА. Само в Тел Авив са показали повече от 150 хиляди души.

Кабинетът работи за приемане на закон, който ще ограничи пълномощията на Върховния съд да упражнява контрол върху държавното управление и обособените министри.

Критици на ограниченията се притесняват, че законът може да докара до корупция и случайни назначения на висши длъжности, а държавното управление упреква съдиите в несъразмерна интервенция в политическите решения.

Месеци наред има демонстрации против проектите за промени и митингите набират все по-голяма скорост с напредването на законопроекта.

Планираните от държавното управление промени провокират мощно разделяне в обществото, като 67% от хората споделят, че се опасяват от експлоадиране на революция, съгласно изследване на телевизионния на Канал 12.

Още демонстрации са планувани за вторник, който ще бъде „ Ден на опозиция “, а протестиращите ще се опитат да блокират пътища в цялата страна.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР