Десетки хиляди мароканци се изсипаха в столицата Рабат, за да

...
Десетки хиляди мароканци се изсипаха в столицата Рабат, за да
Коментари Харесай

Посрещнаха мароканците като национални герои след Мондиала в Катар

Десетки хиляди мароканци се изсипаха в столицата Рабат, с цел да приветстват вкъщи техния народен тим – първият арабски или африкански състав, който стига до полуфинал на Световно състезание в историята .
Мароко игра на полуфиналите в Катар, а в дребния край отстъпи на Хърватия.
Отборът и техният селекционер Уалид Реграги помахаха от открития рейс, с който се движиха от летището и към центъра на Рабат, съпроводени от редица полицейски коли и мотори с включени светлини и сирени. Тълпата бе екзалтирана да види своите любимци, като предстоящо имаше доста викания и пиротехника.

Мароко финишира преди всичко в група с Хърватия и Белгия, който стана трети в света преди четири години, преди да в профил поредно Испания и Португалия в елиминациите на Мондиала. „ Атласките лъвове “ изгубиха мача за третото място от хърватите с 1:2 в събота, само че завоюваха сърцата на неутралните почитатели.

Тимът по-късно се насочи към кралския замък, където бе посрещнат от Крал Мохамед VI „ като самопризнание за историческото достижение “. Кралят, дружно с принц Мулай Хасан, раздадоха награди на президента на Мароканската футболна федерация, селекционера и играчите, съобщи локалната осведомителна организация MAP. Майките на футболистите също ги придрижуиха до двореца като самопризнание за техните старания „ да внушат на децата си полезностите на национализъм, жертвоготовност и национална принадлежност “. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР