Десетки хиляди израелци протестираха снощи срещу дясното правителство на премиера

...
Десетки хиляди израелци протестираха снощи срещу дясното правителство на премиера
Коментари Харесай

Масови протести в Израел срещу управлението на Нетаняху

Десетки хиляди израелци стачкуваха нощес против дясното държавно управление на премиера Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и в Тел Авив и други градове за четвърта поредна седмица, съобщи ДПА.

Митингът се състоя след две терористични офанзиви в границите на два дни и някои стачкуващи възпламениха свещи и резервираха минута безмълвие в памет на жертвите.

През последните седмици митингът беше ориентиран главно против плануваните от държавното управление промени, които се счита, че ще отслабят правосъдната система. Според проектите на правосъдния министър Ярив Левин болшинството в Народното събрание ще може да прокара закон, даже съгласно мнението на Върховния съд той да опонира на Конституцията.

Левин също по този начин желае да промени състава на органа, който назначава съдиите. Широкомащабните промени могат да се окажат в интерес на премиера Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и в настоящото му дело за корупция, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Той упреква Върховния съд в практикуване на интервенция в политическите решения. Някои специалисти към този момент предизвестиха за завършек на демокрацията в страната, в случай че проектите бъдат приложени.

Някои протестиращи също по този начин подлагаха на критика отношението на страната към палестинците. " Няма народна власт с окупация ", написа на един от плакатите.

От няколко седмици има постоянни митинги против държавното управление, като предишния уикенд над 100 000 се причислиха към протест в Тел Авив. Протестите тази седмица идват откакто седем души бяха убити при офанзива против синагога в Източен Йерусалим в петък, а през вчерашния ден 13-годишен палестинец откри огън и рани съществено двама мъже в израелско населено място. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР