Десетки хиляди испанци се събраха днес в центъра на Мадрид

...
Десетки хиляди испанци се събраха днес в центъра на Мадрид
Коментари Харесай

Хиляди испанци протестираха срещу законопроекта за амнистия

Десетки хиляди испанци се събраха през днешния ден в центъра на Мадрид на митинг против законопроекта за прошка на участниците в опита за обособяване на Каталуния от Испания през 2017 година, съобщи Франс прес.

Агенция Франс Прес отбелязва, че законопроектът ще бъде импортиран за разглеждане в Конгреса на депутатите (долната камара на испанския парламент) във вторник.

Демонстрацията бе проведена от консервативната Народна партия и съгласно мадридските управляващи в нея са се присъединили към 45 хиляди души. Море от испански и европейски флагове заля фамозния площад " Испания " още по обяд.

В протестната акция взеха присъединяване водачът на Народната партия Алберто Нунес Фейхо, някогашният испански министър председател Мариано Рахой и премиерката на област Мадрид Исабел Диас Аюсо.

Демонстранти носеха плакати с надписи " Не " на амнистията! " и " Санчес - изменник, деспот, измамник ".

Крайнодясната партия " Вокс " също е срещу законопроекта за амнистията и провежда огромен брой демонстрации през последните месеци.

Обещанието за приемане на закон за амнистията на забърканите в опита за отделянето на Каталуния разреши на премиера социалист Педро Санчес да остане на власт, откакто се снабди с поддръжката на две каталунски партии, настояващи за независимостта на испанската самостоятелна област, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР