Десетки хиляди хора се изляха по улиците по целия свят

...
Десетки хиляди хора се изляха по улиците по целия свят
Коментари Харесай

Десетки хиляди се събраха по целия свят срещу бомбардировките на Израел над Газа

Десетки хиляди хора се изляха по улиците по целия свят в поддръжка на палестинците, до момента в който Израел се готви за вероятно сухопътно навлизане в Ивицата Газа.

Протестиращите осъдиха тежките бомбардировки от Израел на обсадения анклав, които до момента са умъртвили повече от 1500 души и се случиха след невиждана офанзива от Хамас, групировката, ръководеща Газа, умъртви повече от 1300 души в Израел.

В Багдад огромни тълпи извършиха площад Тахрир в центъра на иракската столица за митинги, призовани от авторитетния шиитски водач Муктада ал Садр.

В столицата на Йемен, Сана, стачкуващи излязоха по улиците, развявайки йеменски и палестински флагове.

След молебствия в Исламабад, столицата на Пакистан, някои богомолци настъпиха знамената на Съединени американски щати и Израел в символ на пренебрежение.

Около 1000 мюсюлмани се събраха на протест в Куала Лумпур, Малайзия, след петъчната молитва, с цел да покажат взаимност с палестинците. Скандирайки „ Свободна Палестина “ и „ Смажете ционистите “, те изгориха две скулптури, увити с израелски флагове.

Ислямските водачи в Индонезия приканиха всички джамии в най-населената нация с мюсюлманско болшинство в света да се молят за мир и сигурност за палестинския народ.

Председателят на Съвета на индонезийските джамии прикани всички джамии да изпълнят молитвата Кунут Назилахто, която е направена за отбрана, с цел да изискат Божията помощ, тъй че „ спорът в Ивицата Газа да завърши бързо “.

РекламаРеклама
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР