Десетки хиляди французи протестират срещу президента Еманюел Макрон и срещу

...
Десетки хиляди французи протестират срещу президента Еманюел Макрон и срещу
Коментари Харесай

Макрон е в шах. Протестират срещу него, а пак ще стане президент

Десетки хиляди французи стачкуват против президента Еманюел Макрон и против прекосяването на зеления документ във имунизационен. Решението за второто беше гласувано през седмицата в Националното заседание.

Въпреки дъждовното време от ранния следобяд хиляди хора са се събрали в центъра на Париж за протестното шествие против антипандемичната политика на френските управляващи и имунизационния пропуск, който ще ограничи достъпа на неимунизирани до основни публични места, съобщи БНР.

В тълпата се виждат флагове на разнообразни френски региони и плакати с надписи: "Не на санитарната тирания! ", "Миокардит след първа доза ", "Спешна народна власт ". "Макрон, ние те дразним " скандират някои протестиращи в отговор на репликата на френския президент тези дни, че ще "дразни " неимунизираните.

Разрастването на митинга се очакваше по-късно изявление на Макрон и приемането на проектозакона на първо четене от френските депутати, въпреки и след бурни диспути. Предстои разискването му в Сената.

Засега митингите протичат спокойно, само че полицията се безпокои от вълнения.

Междувременно се оказва, че Еманюел Макрон има огромни шансове да бъде избран отново на поста на вота напролет тази година. Такива са резултатите от ново допитване на института Ипсос, представено от Франс енфо.

Въпреки че не е издигнал публично кандидатурата си, Макрон може да разчита на 26% от гласовете на първия тур, демонстрира анкетата.

От тях 68% са на хора, дали своят вот за него и на изборите преди пет години. В негова поддръжка се афишират и 30%, от тези, които са подкрепяли преди пет години тогавашния претендент на републиканците Франсоа Фийон.

Лидерката на крайнодесния Национален общ брой Марин Льо Пен може да разчита на 17% от гласовете, а на трето място е кандидатката на републиканците Валери Пекрес с 16 на 100.

На четвърто място се подрежда различен претендент от крайнодясното пространство - Ерик Земур с 12 %.

Според социолозите в който и да е случай, на втория тур Макрон ще победи. В конкуренция на балотажа с Льо Пен той може да получи 58 % от гласовете, а в конкуренция с Пекрес - 55 %.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР