Десетки германски актьори организираха онлайн протест срещу коронавирусното законодателство на

...
Десетки германски актьори организираха онлайн протест срещу коронавирусното законодателство на
Коментари Харесай

Хиляди германски актьори на протест заради COVID мерките. Меркел: Приемете ги, нужни са

Десетки немски артисти проведоха онлайн митинг против коронавирусното законодателство на немското държавно управление, като предизвикаха спор за новите национални карантинни правила в Германия, съобщи ДПА.

Новите коронавирусни правила влязоха в действие през днешния ден, откакто бяха утвърдени от Народното събрание по-рано през седмицата.

Известни артисти, измежду които Улрих Тукур, Хайке Мач и Ян Йозеф Лиферс, разгласиха сатирични видеоклипове, осмиващи карантинните ограничения.

" Тази година се научих от взаимност да посочвам обвинително с пръст към останалите хора ", споделя артистът Мартин Брамбах в един от тези видеоклипове.

" Призовавам нашето държавно управление: Уплашете ни още повече ", споделя в сходен клип Фолкер Брух.

Германският парламент одобри в четвъртък нов закон, с който бяха въведени хармонизирани коронавирусни правила за регионите, в които има 100 или повече случаи на заразяване на 100 хиляди души за една седмица, напомня ДПА. Обширни елементи от Германия надвишават тази граница, в това число градове като Берлин, Кьолн, Мюнхен и Франкфурт.

Новото законодателство дава опция за въвеждането в доста региони на по-строги коронавирусни правила, в това число и на вечерен час от 22:00 ч. до 05:00 ч. Новите правила включват и опция за затварянето на културни заведени като музеи и театри.

Германският парламентарен съд до момента е получил към 25 тъжби против новото законодателство, съобщи представител на съда, без да прецизира по кое време може да се чака съдът да постанови решение по някоя от жалбите.

Германия записва през вчерашния ден 27 543 нови случая на заразяване с ковид и 247 смъртни случая, свързани с вируса.

Въпреки нажежената конюнктура канцлерът на Германия Ангела Меркел прикани живеещите в страната да одобряват наложените в цялата страна ограничавания, влезнали в действие през днешния ден, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

В седмичното си видеообръщение Меркел призна, че новите правила са строги, само че акцентира, че има незабавна потребност от тях, с цел да се спре разпространяването на вируса в страната.

Новите ограничения влизат в действие в райони с над 100 инфектирани на седмица на 100 000 души население, напомня АП.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР