Десетки добри хора се наредиха на опашка пред Националния център

...
Десетки добри хора се наредиха на опашка пред Националния център
Коментари Харесай

Десетки на опашка в студа, за да дарят кръв за 17-годишната Александра

Десетки положителни хора се подредиха на опашка пред Националния център по трансфузионна хематология в София, с цел да дарят кръв за 17-годишната Александра Нинова.



 Спешно би трябвало кръв за блъснато от градски рейс 17-годишно момиче в София Виж още

Ученичката от Софийската математическа гимназия бе блъсната от рейс на градския превоз, до момента в който пресича по пешеходна пътека в жк " Люлин " в петък вечерта. Момичето бе превозено в " Пирогов " с голям брой контузии и в сериозно положение. Александра е настанена в детската реанимация, а лекарите се борят за живота й. Снощи околните на момичето приканиха за кръводарители, защото в случай че медиците съумеят да стабилизират положението й, на Александра ще бъдат направени редица интервенции, за които е нужна кръв.

В отговор на апела още преди отварянето на кръвния център в София в 9 часа пред постройката се изви дълга опашка от хора. Само за минути чакащите станаха над 50 и не престават да идват искащи да оказват помощ.

 Снимка: Facebook

" Аз не съм религиозна. Не имам вяра, че има някво могъщо създание което държи картите и разпределя орисите ни, само че имам вяра, че има мисъл, сила и дух. Това са хора които чакат пред центъра за кръводаряване, с цел да дарят кръв за Али, детето блъснато от рейс на градския превоз. В неделя, на минус 4 градуса. Тази сила не може да не помогне на Али! ", написа в профила си в обществената мрежа Аделина Банакиева, която първа популяризира молбата на родителите на Александра да бъде дарена кръв.

" Хубавата вест е, че Алекс е минала нощта, само че положението и е все по този начин ", написаха пък от отбор " Средец ", където гимназистката танцува национални танци.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР