Десетки български и чуждестранни туристи в града Европейска столица на

...
Десетки български и чуждестранни туристи в града Европейска столица на
Коментари Харесай

Паркирането забранено! Тарикат бетонира кашпа на кръстовище в Стария град

Десетки български и задгранични туристи в града Европейска столица на културата през 2019-а минават всекидневно през това оживено място, рискувайки да си счупят крайник или да катастрофират, алармират живеещи и работещи в Архитектурно-историческия резерват „ Старинен Пловдив “ с писмо до редакцията на Под тепето, откакто осъмнаха с бетонирана огромна кашпа на кръстовище в Стария град.
Според записи на камерите в региона и сигнали на поданици от близките къщи до способените институции, създател на действието е пловдивчанин – собственки на парцел в Стария град живеещ в непосредствена непосредственост на ул. „ Константин Стоилов “ № 40. Хората там са уверени, че задачата е кашпата да играе роля на преградно оборудване за недопускане на коли пред и към дома на посоченото лице .
Те напомнят, че същият пловдивчанин се прочу и предходната година, когато беше завързал с ръждив синджир за прилежащото дърво товарно полуремарке, още веднъж с концепция опазване на парко място.
Според съседи, макар че населява жилището си самичък, той разполага с издадени 4 пропуща за достъп на коли в резервата. Превърна Стария град в безвъзмезден паркинг, безапелационни са те.
Гражданите от историческия квартал на Пловдив питат:
1. Има ли позволение за слагане на преместваем обект според Закона за устройство на територията и наредбите на Общината, като Наредба за реда и изискванията за издаване на позволение за прилагане на място общинска благосъстоятелност на територията на Община Пловдив, защото уличното и тротоарните платна са обществена общинска благосъстоятелност?
2. В нарушаване ли е на Наредба 2 за организацията и сигурността на придвижването и дисциплината на водачите на пътни транспортни средства и пешеходците на територията на Община Пловдив и изброените в нея други нормативни актове?
3. Представлява ли действителна заплаха за преминаващите коли и пешеходци в зоната на улиците „ Константин Стоилов “, „ Крикор Азарян “ и „ Васил Кънчев “?
4. В прорез ли е с разпоредбите, открити за запазване и запазване на образа на Архитектурно-исторически резерват „ Старинен Пловдив “?
5. По същността си съставлява ли ослепителен израз на неуважение на открития регулаторен режим?Въпреки многочислените сигнали, подадени до Общински Инспекторат, Оперативна програма “Организация и надзор по превоза “ и Община Пловдив-Район Централен, към този момент втори месец никой не е подхванал дейности по санкциониране на нарушителя и унищожаване на бетонираната кашпа, описват съкварталците.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР