Десетки българи са блокирани вече почти денонощие на летището във

...
Десетки българи са блокирани вече почти денонощие на летището във
Коментари Харесай

Десетки българи, излетели от Пловдив, са блокирани на летище във Франкфурт

Десетки българи са блокирани към този момент съвсем денонощие на летището във Франкфурт, Германия. Хората са оставени без храна, без питиета и естествени условия, а измежду бедстващите пасажери има и бебета. Кошмарът на нашенци се добавя от непрестанно сменяща се информация по кое време ще могат да излетят още веднъж, алармират пострадали.

Полетът, който се извършва от компания Wizz Air, е бил по линия Пловдив-Лутън(Лондон). От самото начало той тръгнал наобратно, споделя пред медията ни Златко Налбански. В момента той е блокиран дружно с жена си и едногодишното им бебе в Германия. Тримата изхвърчали от летище Пловдив с към 1:30 забавяне.

„ Още при чекирането видяхме, че има жена в инвалидна количка, която очевидно не беше в положително здравословно положение. Въпреки това я качиха. Скоро след излитането на нея ѝ прилоша. Добре, че имаше пътничка, която се оказа медицински служащ. Тя опита да бие няколко инжекции, които да оказват помощ на боледуващата. Това обаче не даде резултат и кацнахме на летището във Франкфурт, с цел да настанят дамата в болнично заведение “, споделя Налбански.

По негови думи се наложило пасажерите да чакат три часа в самолета. Последвало разпореждане да слязат от борда. Обяснено им било, че няма по какъв начин да излетят поради мярка, ограничаваща шумовото замърсяване. Те получили информация, че за всеки пасажер ще се обезпечат вода, храна и хотелска стая.

„ Оказа се, че нищо от това не е правилно. Много хора, които отидоха със личен транспорт до хотелите, схванаха, че стаите се заплащат. Някои от тях се върнаха и по този начин цяла вечер нощувахме на гейта. Всеки е насядал където може, спим по седалките. По-лошото е, че тук има няколко бебета, които останаха без памперси. Нямаме храна “, добавя мъжът.

След като няколко пъти часовете за полет били изменени, пасажерите се свързали с посолството във Англия. Тъй като на борда имало британски жители, те очаквали помощта им. Такава обаче не била предоставена. Налбански споделя, че за поддръжка българите потърсили и нашето посолства. С него по този начин и не била открита връзка. Управата на летището във Франкфурт обяснила, че няма по какъв начин да спомага, защото полетът на компанията Wizz Air няма общо с тях.

„ Напрежението е огромно. Бебетата не устоят и единствено плачат. В момента всички налягали така където свари се молят да се приберат по домовете си допустимо най-скоро. Никой не мисли за Коронавирус ограничения, нито обезщетенията сега ни интересуват. Единствено се надяваме излетим “, споделя мъжът.

По последна информация полет към Лутън, Англия, би трябвало да се извърши в 18:55 локално време. А до тогава десетките пострадали остават „ заключени “ и без хранителни запаси.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР