Десетки българи, живеещи в Германия излязоха на протест в неделя

...
Десетки българи, живеещи в Германия излязоха на протест в неделя
Коментари Харесай

Българи в Кьолн излязоха в защита на осъдените полицаи по делото Чората

Десетки българи, живеещи в Германия излязоха на митинг в неделя в отбрана на петимата служители на реда, наказани по делото " Чората ".

Протестът бе проведен в обществените мрежи и бе в Кьолн, тъй като там от 7 година живее фамилията на единия наказан - Янко Граховски.

На 19 април Мирослав Писов, Иво Иванов, Борис Механджийски, Георги Калинков и Янко Граховски получиха дефинитивни присъди от Върховен касационен съд по 7 година затвор за гибелта на Ангел Димитров-Чората, умрял при задържане на 10 ноември 2005 година Петимата се предадоха непринудено и влязоха в пандиза в Бобов дол. В тяхна отбрана стачкуваха и стотици благоевградчани, дни откакто служителите на реда влязоха в пандиза.

В петък основният прокурор Сотир Цацаров внесе искане до Върховен касационен съд за ново разглеждане на делото от нов състав на съда, както и освобождението им от пандиза.

На митинга в Кьолн бяха издигнати плакати " Полицаите не са убийци ". До хората се спирали и немски служители на реда, които разпитвали за детайлности по делото. Те останали доста учудени, че техни български сътрудници са наказани за осъществяване на служебните си отговорности. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР