Десетки автобуси, идващи от Турция, чакат на ГКПП „Капитан Андреево“.

...
Десетки автобуси, идващи от Турция, чакат на ГКПП „Капитан Андреево“.
Коментари Харесай

Турция връчила дипломатическа нота на България заради проверки на автобуси по границата

Десетки рейсове, идващи от Турция, чакат на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “. Опашката е поради инспекции на влизащите в България, ден преди втория тур на президентските избори у нас. По информация на „ Хоризонт “ на пункта тече взаимна интервенция на Национална агенция за приходите, икономическа полиция и Агенция „ Митници “ против контрабандата и противозаконната търговия.

Информация за резултатите от нея ще бъдат оповестени идната седмица.

По информация на Радио Кърджали Турция е връчила дипломатическа нота на България поради инспекциите на турско-българската граница на влизащи у нас пътнически рейсове. Турски медии цитират думите на чакащите часове наред пасажери на българската граница, които споделят, че ги стопират поради президентските избори в неделя.
свързани новини33072преди 5 часа
Турският общоприет консул в Пловдив Корхан Кюнгерю късно нощес е отишъл на граничния пункт „ Капитан Андреево “ и е разговарял с ръководителите на пункта.

Междувременно притежател на превозваческа компания заяви, че 90 % от курсовете на рейсовете по постоянните линии към Турция са анулирани.

Причината е, че над 30 рейса са били блокирани през вчерашния ден на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “. По думите на Себахатин Исмаил са се правили щателни инспекции на всеки рейс, като това е отнемало по 4-5 часа.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР