Десетина от най-високоплатените холивудски звезди - от Джордж Клуни до

...
Десетина от най-високоплатените холивудски звезди - от Джордж Клуни до
Коментари Харесай

От Клуни до Мерил Стрийп, холивудски звезди даряват милиони в помощ на стачкуващите актьори

Десетина от най-високоплатените холивудски звезди - от Джордж Клуни до Мерил Стрийп - са дарили по 1 млн. $ или повече в поддръжка на стачкуващите артисти, чиято стачка навлиза в четвъртата си седмица, заяви благотворителната фондация на техния синдикат.


Стачката на Гилдията на филмовите артисти (SAG-AFTRA) и другата стачка на филмовите и телевизионни сценаристи, почнала през май поради заплащането и опасността от изкуствен интелект, стопираха производството на филми и телевизионни излъчвания в Съединени американски щати.

Холивудската " двойна стачка " на сценаристите и актьорите - първата от 1960 година насам - коства на развлекателната промишленост и на калифорнийската стопанска система по няколко милиона $ дневно, както и на стачкуващите синдикалисти - техните заплати.

Но богати звезди от " А " листата - от Клуни и Стрийп до Мат Деймън, Леонардо ди Каприо и Дуейн Джонсън " Скалата ", както и Никол Кидман, Джулия Робъртс, Опра Уинфри и други - са внесли по 1 млн. $ или повече във фонда за подкрепяне на актьорите на фондацията SAG-AFTR, оповестява Агенция Франс Прес.

През последните три седмици фондацията с нестопанска цел е събрала повече от 15 млн. $ в помощ на хиляди начинаещи артисти, които са изправени пред стопански компликации.

" Развлекателната промишленост е в рецесия и сега фондация SAG-AFTRA обработва повече от 30 пъти повече от нормалния брой молби за незабавна помощ ", споделя в изказването Кортни Б. Ванс, президент на фондацията.

Програмата за помощ на организацията има за цел да " подсигурява, че изпълнителите в потребност няма да изгубят домовете си, ще имат опция да заплащат за комунални услуги, да купуват храна за фамилиите си, да купуват животоспасяващи предписания, да покриват медицински сметки и други ", сподели Ванс.

Въпреки че някои артисти са високоплатени, президентът на SAG-AFTRA Фран Дрешър съобщи тази седмица, че 86% от 160 000 членове на съюза печелят по-малко от 26 500 $ годишно, заяви „ Ню Йорк таймс “.

Стачките доведоха до прекъсване на кино продукции, отпадане на блестящи министър председатели и закъснение на събития като премиите " Еми ", защото на звездите е неразрешено да промотират телевизионни излъчвания.

Исканията на профсъюзите са съсредоточени върху по-високото възнаграждение в ерата на стрийминга и опасността, която съставлява изкуственият разсъдък за кариерата и бъдещото прехранване на членовете им, до момента в който студията настояват, че би трябвало да понижат разноските, с цел да се оправят с икономическия напън.

Докато профсъюзът на сценаристите наподобява подготвен да се върне към договарянията в петък, актьорите остават в задънена улица с огромни компании като Netflix и Disney, които са показани от Алианса на филмовите и телевизионните продуценти (AMPTP). /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР